POČELO POVEZIVANJE KANDIDATA I POSLODAVACA U PROJEKTU "MOJA PRVA PLATA"! Ugovori se zaključuju do sredine januara!

Autor:

Vesti

07.12.2023

10:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Završeno je prijavljivanje mladih zainteresovanih za učešće u programu Moja prva plata, a od danas počinje povezivanje kandidata sa poslodavcima iz javnog i privatnog sektora, koje će trajati do 22. decembra.

POČELO POVEZIVANJE KANDIDATA I POSLODAVACA U PROJEKTU "MOJA PRVA PLATA"! Ugovori se zaključuju do sredine januara!

Foto: PKS

Kada se završi povezivanje sledi objavljivanje konačne liste poslodavaca sa brojem izabranih kandidata na odobrenim pozicijama što će trajati od 23. do 29. decembra

Od 1. do 19. januara zaključivaće se ugovori između Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ), poslodavaca i izabranih kandidata a ovaj period je predviđen i za početak osposobljavanja nezaposlenih.

Osposobljavanje mladih će trajati devet meseci.

Podsećamo, prema rokovima ovog programa, poslodavci će od 7. do 22. decembra birati kandidate među prijavljenim zainteresovanima na portalu "Moja prva plata". Nakon toga, najkasnije do 29. decembra biće objavljena konačna lista poslodavaca sa brojem izabranih izvršilaca na oglašenim radnim pozicijama. Ove godine, očekuje se veliki broj kandidata, s obzirom na to da je u prethodnim godinama program pokazao veliku efikasnost i dobru saradnju sa poslodavcima.

Zaključivanje ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavaca i izabranih kandidata biće obavljeno od 1. do 19. januara sledeće godine. Ovaj ugovor definiše međusobna prava i obaveze svih učesnika u programu. Takođe, u tom periodu počinje i sprovođenje programa kod poslodavaca u privatnom ili javnom sektoru. Osim toga, mladi će imati priliku da se obučavaju i usavršavaju u skladu sa zahtevima svojih radnih pozicija, a osposobljavanje za rad traje devet meseci.

Jedna od najznačajnijih pogodnosti ovog programa je mesečna naknada koju mladi dobijaju tokom obuke. Mladima sa završenom srednjom školom biće obezbeđena naknada u iznosu od 28.000 dinara, dok će oni sa fakultetskim obrazovanjem dobijati 34.000 dinara mesečno. Ovo je velika pomoć za mlade ljude koji pokušavaju da se zaposle i steknu radno iskustvo.

BONUS VIDEO:


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading