NOVA NAJSAVREMENIJA OPREMA U BOLNICAMA, VRAĆAJU SE STOMATOLOZI U DOMOVE ZDRAVLJA, NOVI MAMOGRAFI! Evo koliko su građani zadovoljni zdravstvenim sistemom u Srbiji! (VIDEO)

Autor:

Vesti

05.12.2023

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve veća su ulaganja u zdravstvo i zdravstveni sistem naše zemlje, a evo kako naši sugrađani komentarišu sve bolje uslove za lečenje.

NOVA NAJSAVREMENIJA OPREMA U BOLNICAMA, VRAĆAJU SE STOMATOLOZI U DOMOVE ZDRAVLJA, NOVI MAMOGRAFI! Evo koliko su građani zadovoljni zdravstvenim sistemom u Srbiji! (VIDEO)

Foto: Shutterstock, Republika

Srbija godinama unazad radi na poboljšanju zdravstvenog sistema, izgradnji bolnica sa najsavremenijom opremom, povećanju plata lekarima i nagrađivanju najboljih studenata Medicinskog fakulteta svake godine, kao i ugovore o zaposlenju najuspešnijim diplomcima, kako sa medicinskih fakulteta tako i srednjih medicinskih škola u Srbiji. 

Mi smo razgovarali sa našim sugrađanima, koji su nam otkrili šta misle o zdravstvenom sistemu naše zemlje, kao i brojnim ulaganjima u izgranju bolnica i najsavremenijoj opremi koja će pomoći u boljem lečenju ljudi.

-  Mnogo više nego poslednjih 50 godina, sigurno, to se vidi i kada uđete u bolnice, poslednjih 50 godina nije uloženo ovoliko, kao u poslendjih deset godina - rekao nam je jedan od sagovornika.

- Na svemu se radi, ne samo na zdravstvu, vojska je očajalo, sve je izgrađeno, svaka čast!

- Ministarka zdravlja Danica je izuzetan lekar, čovek i odličan organizator i rukovodilac - rekao je jedan od sagovornika za sve što je ministarka zdravlja učinila za zdravstvo.

Podsetimo, prošle godine je otvorena najveća i najsavremenije opremljena zdravstvena ustanova - nova kula Kliničkog centra Srbije sa 12 spratova i ukupno 825 bolničkih kreveta, a trenutno se radi na rekonstrukciji Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine. 

Takođe, ministarka Grujičić je pokrenula projekat pokretnih ambulanti, opremljenih vrhunskim medicinskim aparatima, koje će biti postavljene u ruralnim područjima širom zemlje. Stomatolozi se vraćaju u domove zdravlja, kao i besplatne stomatološke usluge koje će podrazumevati preventivne preglede, popravke zuba, kao i protetiku s novim tehnologijama.

Ukupno šest mamografa biće do kraja nedelje isporučeno bolnicama u Smederevskoj Palanci, Paraćinu i Majdanpeku, i domovima zdravlja u Kruševcu, Kuršumliji i Požarevcu.

Još jedna sjajna vest je to da će za svu decu do 18 godina na insulinskoj terapiji sa nestabilnim dijabetesom biti omogućeni besplatni senzori, kao i da je u sledećem kreditu Svetske banke planirano da se u Bukovičkoj banji napravi hotel gde će oba roditelja biti tri nedelje sa svojim detetom dijabetičarom i proći svu neophodnu edukaciju.

Predstavljena je i prva digitalna Platforma za jedinstvenu listu zakazivanja za magnetnu rezonancu, kao i dosadašnji rezultati revizije liste čekanja za ovaj pregled. Platforma omogućava kontrolu broja pregleda na svakom aparatu, a za početak će obuhvatiti Beograd, pa Kragujevac, i Niš, a onda i Vojvodinu.

Ulaganje u zdravstvo se nastavlja, a Srbija sigurnim korakom ide ka tome da bude jedna od država sa najuređenijim zdravstvenim sistemom.

Kako sugrađani komentarišu zdravstvo u našoj zemlji, pogledajte u videu na početku teksta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading