PATRIJARH PORFIRIJE U FOČI: Posle doba Nemanjića ne znam da li postoji period u kojem je toliko SVETINJA nicalo u našem narodu!

Autor:

Vesti

26.11.2023

18:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Patrijarh Porfirije danas se obratio svim vernicima koji su prisustovali liturgiji u Foči i poslao svima jasnu poruku.

PATRIJARH PORFIRIJE U FOČI: Posle doba Nemanjića ne znam da li postoji period u kojem je toliko SVETINJA nicalo u našem narodu!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije rekao je danas u Foči da oni koji vode Republiku Srpsku kao retko kada u istoriji srpskog naroda brinu o njegovoj duhovnosti, da nema mesta gde nisu učestvovali u izgradnji hramova i da posle Nemanjića ne zna da li postoji period u kojem je toliko svetinja nicalo.

- Verujem da se neću ogrešiti i da neću pogrešiti kada kažem da posle doba Nemanjića ne znam da li postoji period u kojem je toliko svetinja nicalo u našem narodu. To isto važi i za Srbiju, ne ulazeći u to ko kako vidi aktuelnu političku administraciju - rekao je patrijarh.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading