PICA KOJA NE GOJI: Možete da je jedete, a da ni GRAMA ne dobijete viška!

Autor: M.O.

Lifestyle

26.11.2023

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jednako je ukusna kao i obična pica!

PICA KOJA NE GOJI: Možete da je jedete, a da ni GRAMA ne dobijete viška!

Foto: pixabay.com

Picu svi obožavaju, od dece pa sve do starijih. Odličan je izbor kada želite da pojedete nešto brzo i ukusno. Jedini problem je što je visokokalorična i puna ugljenih hidrata, te nije zdravo jesti je previše često, pogotovo oni koji imaju povišeni holesterol.

Ovo je zdrava verzija nje!

Sastojci:

  • Manja glavica karfiola,
  • 1 jaje,
  • 1/4 šolje parmezana,
  • 1/4 šolje rendanog kačkavalja,
  • po ukusu so i crni biber,
  • 1/4 šolje suvog oregana,
  • 1 čen belog luka, sitno iseckan.
Republika

Foto: Photo Unsplash

Zdrava pica postoji


Za nadev:
  • spanać
  • feta
  • masline
  • pardajz

Priprema:

Operemo i dobro osušimo karfiol. Isečemo, očistimo drške i stavimo u blender. Izmeljemo sitno. Treba da dobijete oko 2 šolje. Pokrijemo kuhinjskim papirom i stavimo u mikrotalasnu 4-5 minuta. Ispraznimo izmleven karfiol na krpu i ostavimo da se ohladi.

Predgrejemo rernu na 220 stepeni Celzija. Ostavimo tepsiju na kojoj ćemo peći pizzu u rernu da se zagreje. Sada karfiol zamotamo u krpu i dobro ga iscedimo. Kombinujemo parmezan, rendani kačkavalj, so i suve začine kao i beli luk. Izmešamo sve pa dodamo jaje i ponovo rukom mešamo dok dobijemo testo. Na pek papiru koji smo namastili pritiskamo pažljivo. Jednom rukom tanjimo koru, a drugom oblikujemo u krug. Pečemo koru oko 8-11 minuta. Izvadimo koru, premažemo sa malo maslinovog ulja, pa stavimo feta sir, masline, crveni luk, paradajz i sveže seckan peršun. Pečemo još 5 minuta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading