INVAZIJA PEDERUSA I KLINTONKI U SRBIJI, DOBRO SE PAZITE!

Autor: Republika

Vesti

12.03.2018

10:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Invazija smrdibuba je već počela, a sa prvim toplim danima građani Srbije mogu da očekuju i opekotine koje izaziva pederus, ali i bolne ujede bube klintonke.

RepublikaFoto: wikimedia.org/Paederus
Voli da ujeda, buba pederus

Invazija smrdibuba je već počela, a sa prvim toplim danima građani Srbije mogu da očekuju i opekotine koje izaziva pederus, ali i bolne ujede bube klintonke.

Poslednjih godina, već sa prvim toplim danima građani Srbije su u problemu. Invazija svakojakih buba iz godine u godinu se povećava, a odbrane gotovo da nema.

Visoke temperature, koje su najavljene za naredni period, svakako će doprineti da se ovi insekti pojave kada im nije sezona.

Kad jednom markira stan, uvek će dolaziti

Muke sa smrdibubama su već počele. Prošlogodišnja njihova najezda, kada nismo mogli da ih se oslobodimo, verovatno će se ponoviti i ove godine, s obzirom da su se već pojavile.

Smrdibube se hrane raznim biljkama, a u stanove ulaze samo prateći svetlost i obično uleću na višim spratovima, u blizini kojih se nalazi drveće, piše blic.rs.

Nova vrsta koja potiče iz Kine pojavila se pre desetak godina u Švajcarskoj, ali je preneta i kod nas. One se mogu uvući čak i u kofer, a dovoljna je jedna ženka da dođe do čitave invazije smrdibuba.

Kako su nam ranije objasnili stručnjaci sa Biološkog fakulteta, one sada osvajaju teritoriju i samim tim se drastično množe. Tek nakon nekoliko godina to će se promeniti nabolje. Do tada, neće postojati način da se odbranimo od njih. Suludo je prskati stan non-stop.

Jedina sreća je u tome što ne ujedaju ljude, ali kada jednom uđu u stan, one ga markiraju mirisom, koji će kasnije privlačiti sve smrdibube u kraju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading