PREVENTIVNI PREGLEDI NA ČUKARICI U "KUĆICI ZDRAVLJA": Doktorka Petrović: Rekordan odziv za ultrazvuk štitaste - i do 240 pregleda u jednom danu!

Autor:

Vesti

19.11.2023

13:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U "Kućici zdravlja" za nedelju dana urađeno oko 2000 različitih pregleda

PREVENTIVNI PREGLEDI NA ČUKARICI U "KUĆICI ZDRAVLJA": Doktorka Petrović: Rekordan odziv za ultrazvuk štitaste - i do 240 pregleda u jednom danu!

Foto: privatna arhiva

Kako bi se Beograđani podstakli da redovno kontrolišu svoje zdravlje kroz beogradske opštine proteklih meseci je putovala "Kućica zdravlja" (ambulanta na točkovima), akcija se danas završava u opštini Čukarica i odziv je bio fantastičan - za nedelju dana izvršeno je oko 2.000 različitih pregleda. 

Foto: privatna arhiva

Za nedelju dana urađeno je oko 2000 pregleda

Akciju su organizovali Dom zdravlja "Dr Simo Milošević" i opština Čukarica, a građani su imali mogućnost  da u mobilnoj ambulanti bez zakazivanja i zdravstvene knjižice obave specijalističke preglede i konsultacije sa lekarima.

Svaki dan je bio posvećen različitom tipu pregleda, a prema rečima doktorke Dragane Petrović, načelnice Službe za ultrazvučnu i rendgen dijagnostiku Doma zdravlja "Dr Simo Milošević", najveće interesovanje je bilo za ultrazvučne preglede. 

Foto: privatna arhiva

Doktorka Dragana Petrović

- Za period od 13. do 19. novembra urađeno je oko 2000 različitih pregleda (utlrazvučnih pregleda, internističih pregleda, EKG, merenje glikemije...). Najveće interesovanje je bilo za ultrazvučne preglede, rekordan odziv za ultrazvuk štitaste žlezde- 238 u jednom danu. Ništa manje interesovanje nije bilo i za abdomen, gde je smo dnevno imali i do 150 pregleda. Zadovoljni smo odzivom - ističe doktorka Petrović u razgovoru za Republiku. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading