OGLAS ZA IZDAVANJE STANA NAPRAVIO HAOS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA! Garsonjera na Vračaru za OVU cifru: "Sramota me u vaše ime!" (FOTO)

Autor:

Vesti

17.11.2023

09:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve veći broj mladih ljudi u Beogradu suočava se sa problemom iznajmljivanja stanova po visokim cenama. U grupi "Izdavanje stanova - Beograd" jedan oglas je posebno izazvao negodovanje i ogorčenje korisnika društvenih mreža.

OGLAS ZA IZDAVANJE STANA NAPRAVIO HAOS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA! Garsonjera na Vračaru za OVU cifru: "Sramota me u vaše ime!" (FOTO)

Foto: Shutterstock, Pixabay.com

Naime, stan od 27 kvadrata na Vračaru, u zgradi novije gradnje, udaljen samo 250 metara od Hrama, nedavno je ponuđen po ceni od 72.000 dinara mesečno. Oglas je pratio i opis stana, sa fotografijama i navodima da je potpuno opremljen, a režije se kreću oko 50 evra mesečno.

Republika

Foto: Printscreen/Facebook

Oglas

Ovakva cena iznajmljivanja malog stana izazvala je burne reakcije korisnika društvenih mreža, koji su osudili stanodavca zbog preterivanja sa cenom kirije. U komentarima se mogu pronaći izrazi kao što su "sramota" i "gramzivost", a mnogi smatraju da je ovakvo ponašanje stanodavaca problematično i nepravedno prema mladim ljudima koji se suočavaju sa izuzetno teškom situacijom na tržištu nekretnina.

- Samo 600 evra? Za stan od čitavih 27 kvadrata na Vračaru? Malo je to, podignite na 800. P. S. Sramota me je umesto vas, tako mladi, a tako gramzivi - navodi se u jednom od komentara.

Mnogi su osudili stanodavca zbog ove cene.

Problem je što ovde stanodavci imaju neki gadan trip da od iznajmljivanja treba da žive, tj. da stan treba iznajmljivati tako da im to bude plata. Na zapadu bi se veselo proveli da tako rade. Tamo bi najmanje tri stana trebalo da izdaju da bi to zamenjivalo jedno primanje. Da ne pominjem da za svaki je*eni kvar treba da intervenišu, od sijalice do buđi, bojlera, naprsle ivice stola, ništa stanaru ne sme da zafali... Sve ulazi u kiriju. I porez se ne lomi preko stanara (naši odmah dignu kiriju još onoliko koliko se daje za porez, ako se uopšte i plaća), već stanodavac od realne vrednosti najma odvaja. Da ne pominjem šta naši misle pod pojmovima "renovirano" i "lux".. A, da, krečenje nije obaveza stanara. Nigde... Može biti dobra volja, ili dogovor. Srpska posla... - napisala je jedna korisnica u komentarima.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading