Srpski inženjer sa Milipola u Parizu: "Dronove prodajemo isključivo u mirnodopskim uslovima"!

Autor:

Vesti

16.11.2023

17:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ono što smo otvoreno rekli svim zainteresovanim kupcima jeste da naša kompanija nema nameru i čvrsto je odlučila da naše proizvode nećemo prodavati nijednoj strani koja je trenutno u sukobu, jer ne želimo da učestvujemo u tome, navodi Miloš Petrašinović, glavni inženjer PR-DC, koja izlaže na Sajmu odbrane u Parizu.

Srpski inženjer sa Milipola u Parizu: "Dronove prodajemo isključivo u mirnodopskim uslovima"!

Foto: PR-DC

Domaća inovativna kompanija PR-DC izlaže u Parizu na Sajmu odbrane Milipol. Izlaganje PR-DC obežilo je veliko interesovanje posetilaca, ponajviše za kamikaza dronove, ali i za već prepoznatljive dronove domaće proizvodnje iz serije IKA.

Ovo je inače sedamnaesti put da kompanija izlaže izvan granica Srbije, ovoga puta u Parizu srpska kompanija je rame uz rame sa svetskim imenima bezbednosti i nacionalne odbrane.

- Ovo je po mnogo čemu poseban i specifičan sajam, tim pre zbog aktuelnih dešavanja u svetu, interesovanje posetilaca je nikada veće. Mnogo je interesovanja za bespilotne letelice, te naš štand zaista beleži možda i rekordnu posetu od kada izlažemo širom sveta. Ono što smo otvoreno rekli svim zainteresovanim kupcima jeste da naša kompanija nema nameru i čvrsto je odlučila da naše proizvode nećemo prodavati nijednoj strani koja je trenutno u sukobu, jer ne želimo da učestvujemo u tome. Ne jurimo za profitom, imamo i više nego dovoljno posla i interesovanja za dronove širom sveta, i politika naše kompanije je da letelice prodajemo u mirondopskim uslovima, isključivo zemljama koje ne učestvuju u ratu. Mi smo na tu odluku ponosni i čvrsto verujemo da je to ispravno - navodi Miloš Petrašinović, glavni inženjer PR-DC.

Republika

Foto: Mašinski fakultet

Miloš Petrašinović

 

On je istakao i da su svi nženjeri iz tima posebno srećni zbog pohvala koje su dobili od Ministarstva odbrane Francuske.

- To su zaista stvari koje nama kao mladim inženjerima, koji su u ovom poslu tek nekoliko godina, daju dodatni vetar u leđa. Mi kao kompanija proizvodimo visoko kvalitetne letelice za vojnu upotrebu, ovde nam je pre svega bitno da održavamo odnose sa našim dobavljačima. Nama je ključna ideja tehnološki razvoj i to da pobedimo u nekoj kategoriji. Čini mi se da ćemo vrlo brzo biti i broj jedan kompanija u svetu, kada je ova kategorija letelica u pitanju. Na našu veliku čast, ozbiljni investitori sa svih meridijana sveta znaju da naša kompanija dolazi iz Srbije, jedne male zemlje koja je zahvaljujući svojim mladim inovatorima već uspela da se pozicionira na ovom tržištu. Ponavljam, nije nam prioritet da po svaku cenu prodajemo naše dronove, izuzetno vodimo računa o tome da u trenutnim geopolitičkim dešavanjima održimo neutralnost, jer imamo jasnu viziju razvoja u budućnosti i nismo zainteresovani ni za kakvo svrstavanje ni na jednu sukobljenu stranu -  naglašava Patrešinović. 

Republika

Foto: PR-DC

Štand kompanije PR-DC

 

Milipol Paris trajaće do 17. novembra 2023. godine u izložbenom centru Paris-Nord Villepinte. Na njemu izlaže više od 1.000 izlagača, a posetiće ga više od 30.000 ljudi, iz čak 150 zemalja.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading