POZNATI SVI DATUMI! Evo kada se održavaju završni ispiti za osnovce

Autor:

Vesti

16.11.2023

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović danas je izjavila da su određeni datumi kada će biti održani završni ispiti za osnovce.

POZNATI SVI DATUMI! Evo kada se održavaju završni ispiti za osnovce

Foto: shutterstock

Učionica

Prvog dana polagaće se maternji jezik, drugog dana matematika, a trećeg dana izabrani predmet. Ovi ispiti će se održati 17, 18. i 19. juna naredne godine.

Učenici osmog razreda će ovog decembra birati treći predmet između fizike, hemije, istorije, geografije i biologije. Ministarka je istakla da učenici imaju pravo da promene svoj izbor, a probne radnje za taj test biće organizovane u martu naredne godine.

Prema Kalendaru aktivnosti za sprovođenje završnog ispita na kraju osnovnog obrazovanja, učenici imaju rok da se izjasne o izboru trećeg predmeta od 1. do 29. decembra. Izjašnjavanje će biti moguće u osnovnim školama ili elektronski na portalu Moja srednja škola.

Učenici će moći da provere svoje opredeljenje od 22. do 26. januara 2024. godine, a ukoliko primete grešku mogu da ulože prigovor u matičnoj školi 29. i 30. januara u periodu od 8.00 do 15.00 časova.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading