NOVO POGORŠANJE VREMENA U SRBIJI OD PETKA! Stižu kiša, olujni vetar, drastičan pad temperature, a u ove krajeve zemlje i SNEG!

Autor:

Vesti

15.11.2023

20:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U subotu nas očekuje vreme koje više liči na zimsko nego na jesenje. Biće oblačno i veoma hladno, a u brdsko-planinskim predelima biće i sneg. Jak, na jugu i na istoku Srbije olujni severozapadni vetar, uz udare od 70 km/h, će dodatno otežati vremenske uslove.

NOVO POGORŠANJE VREMENA U SRBIJI OD PETKA! Stižu kiša, olujni vetar, drastičan pad temperature, a u ove krajeve zemlje i SNEG!

Foto: Tanjug/D.ANIČIĆ

Pred nama je vedra i hladna noć, a ujutro se u dolinama i kotlinama očekuje i magla. Nakon današnjeg prodora hladnog fronta sa kišom i snegom na višim planinama, četvrtak će doneti kratkotrajnu stabilizaciju vremena. Međutim, ne treba se previše opuštati, jer sledi novi preokret i znatno jače pogoršanje vremena u petak.

Jutro u četvrtak biće sunčano, ali oblaci će se zadržati na istoku Srbije, gde se očekuje i slabija kiša. Jutarnja temperatura će biti od 2°C u zapadnim predelima i kotlinama do 8°C na istoku Srbije, uz mogućnost pojave slabog prizemnog mraza. Tokom dana će biti sunčano, sa maksimalnom temperaturom od 13 do 17°C, u Beogradu do 15°C. Vetar će duvati severozapadni, a krajem dana će biti u skretanju na jugoistočni.

U petak nas očekuje veoma snažna promena vremena. Još ujutro će biti suvo, na jugu i istoku vedro i hladno, dok se na severu očekuje toplije. Međutim, tokom dana očekuje se jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima, koji će biti praćeni i grmljavinom. Ujutro će duvati pojačan, a na planinama i na zapadu Srbije jak jugozapadni vetar, dok će u košavskom području biti pojačan jugoistočni vetar. Tokom prepodneva preko Vojvodine, a posle podne i preko ostalih predela Srbije očekuje se prodor hladnog fronta, uz intenzivnije padavine i veoma jak severozapadni vetar.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Kiša, Ilustracija

 

Maksimalna temperatura pre prodora hladnog fronta biće od 10°C u Vojvodini do 18°C na jugoistoku Srbije, a nakon prodora hladnog fronta biće u osetnijem padu. Kiša će na višim planinama iznad 1200 metara nadmorske visine preći u sneg, a snežna granica će se tokom večeri i noći spustiti na 600-700 metara nadmorske visine.


U subotu nas očekuje vreme koje više liči na zimsko nego na jesenje. Biće oblačno i veoma hladno, a u brdsko-planinskim predelima biće i sneg. Jak, na jugu i na istoku Srbije olujni severozapadni vetar, uz udare od 70 km/h, će dodatno otežati vremenske uslove. Na planinama se očekuje vejavica i mećava, a snežna granica će se lokalno spustiti i u niže predele.

U nedelju se očekuje prestanak padavina i delimično razvedravanje, dok se za početak sledeće sedmice najavljuje otopljenje sa temperaturama oko prosečnih vrednosti. Međutim, sredinom sedmice se očekuje uticaj snažnog ciklona, što će doneti nove padavine, jake vetrove i olujnu košavu.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading