TOKOM DANAS SUNČANO, A ONDA PREOKRET! Stižu nam pljuskovi i zahlađenje, evo i kakvo nas vreme očekuje do kraja nedelje!

Autor:

Vesti

07.11.2023

06:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji ujutru ponegde po kotlinama i dolinama reka kratkotrajna magla, na jugu i jugoistoku tokom većeg dela dana sunčani intervali, a u ostalim krajevima postepeno naoblačenje.

TOKOM DANAS SUNČANO, A ONDA PREOKRET! Stižu nam pljuskovi i zahlađenje, evo i kakvo nas vreme očekuje do kraja nedelje!

Foto: e-stock/D. MILOVANOV

Kiša i lokalni pljuskovi se očekuju najpre u zapadnoj Srbiji i Vojvodini, dok će se tokom noći padavinska zona proširiti na celu zemlju. 

Najniža temperatura od 3 do 12, a najviša od 17 do 22 stepena, saopštio je RHMZ

Vetar slab do umeren, južnih smerova, u planinskim predelima zapadne i jugozapadne Srbije, kao i u oblasti pljuskova ponegde jak ili kratkotrajno olujni. 

U Beogradu postepeno naoblačenje, ali će se tokom većeg dela dana zadržati suvo. Uslova za lokalno slabu kratkotrajnu kišu biće sredinom dana, a intenziviranje padavina očekuje se u toku noći. 

Vetar slab do umeren, južnih smerova, u oblasti pljuskova kratkotrajno jak. Najniža temperatura od 8 do 12, a najviša oko 21 stepen. 

U Srbiji u sredu hladnije. Kiša i lokalni pljuskovi se očekuju južno od Save i Dunava, a padavine će lokalno biti obilnije na jugu Srbije. 

Sredinom dana na severu Vojvodine, a uveče i u toku noći u svim krajevima postepeno razvedravanje. 

U četvrtak ujutro mestimično magla. U toku dana pretežno sunčano. Uveče i noću novo naoblačenje uz pojačanje južnog i jugoistočnog vetra. 

U petak umereno oblačno, malo tollije i vetrovito, narooito na planinama i u košavskom području, gde će duvati jak južni i jugoistoči vetar, ponegde i sa udarima olujne jačine. U toku dana tek ponegde se očekuje kratkotrajna kiša, a intenziviranje padavina uslediće uveče i tokom noći. 

U subotu, 11. novembra, zahlađenje uz jak severozapadni vetar, pa će kiša na visokim planinama preći u sneg. Uveče kratkotrajan prestanak padavina i razvedravanje. 

U nedelju i početkom naredne sedmice, od 12. do 14. novembra, novo jako naoblačenje i zahlađenje s kišom, na planinama sa snegom.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading