BEOGRADSKU ARENU SU PRAVILI BEOGRAĐANI! Evo kada će velelepna hala na Novom Beogradu dobiti svoje novo, a staro ime!

Autor:

Vesti

13.11.2023

10:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šapić se osvrnuo i na okruženje Srbije, navodeći primer glavnog grada Hrvatske, gde se najveća arena zove "Arena Zagreb", dok se u Budimpešti nalazi "Dunav arena".

BEOGRADSKU ARENU SU PRAVILI BEOGRAĐANI! Evo kada će velelepna hala na Novom Beogradu dobiti svoje novo, a staro ime!

Foto: TANJUG/ Nikola Anđić

Beogradska arena” je počela da prodaje ime još 2010. godine.

„Arenu” su pravili Beograđani, građani Srbije i srpski narod i vremenom je postala simbol našeg grada i mesto najvažnijih ne samo sportskih već i kulturnih, muzičkih i svih drugih dešavanja. Došlo je vreme da joj vratimo njeno prvo, izvorno ime „Beogradska arena”, rekao je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić.

-„Beogradska arena” je počela da prodaje ime još 2010. godine i tako je bilo do sada. Sponzorsko ime nosiće zvanično do proleća 2024. godine, kada im ističe ugovor, a otada više neće biti drugih imena, jer će opet postati „Beogradska arena”. Takav princip važiće i za sve druge važne simbole grada - naveo je Šapić.

On se osvrnuo i na okruženje Srbije, navodeći primer glavnog grada Hrvatske, gde se najveća arena zove „Arena Zagreb”, dok se u Budimpešti nalazi „Dunav arena”.

- Oni sebe poštuju i svoje simbole neće prodavati čak ni svojim privrednicima, a kamoli našim. Praksu iz 2010. godine ćemo promeniti. Mislim da simboli grada moraju da se čuvaju i, kao što rekoh, kada ugovor bude istekao u martu 2024. godine, on se više neće produžiti - istakao je Šapić u izjavi ispred ove najveće dvorane u Beogradu.

BONUS VIDEO 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading