SVI SU SE SKLANJALI OD PROŠIRENJA BULEVARA KRALJA ALEKSANDRA I SMEDEREVSKOG PUTA! Šapić: Sad krećemo i više NEMA NAZAD! (FOTO)

Autor:

Vesti

26.10.2023

15:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je dodao da je vrednost trenutnih radova oko šezdeset miliona dinara, s rokom završetka otprilike u februaru, u zavisnosti od jačine zime.

SVI SU SE SKLANJALI OD PROŠIRENJA BULEVARA KRALJA ALEKSANDRA I SMEDEREVSKOG PUTA! Šapić: Sad krećemo i više NEMA NAZAD! (FOTO)

Foto: Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je tokom obilaska radova na rekonstrukciji Smederevskog puta buduće proširenje ove važne saobraćajne deonice, koja će se nadovezati na proširen Bulevar kralja Aleksandra.

Kako je tom prilikom precizirao, u februaru-martu naredne godine trebalo bi da počne izrada projektne dokumentacije za proširivanje bulevara od Ustaničke ulice, gde su takođe predviđene četiri trake.

- Ideja je da bulevar, kakav je u delu od Vukovog spomenika pa naviše, bude isti ili sličan i u nastavku, uključujući i Smederevski put koji se na njega nadovezuje. To nije lak poduhvat, ali je od negde moralo da se krene zbog čega su trenutni radovi i u simboličkom smislu važni. Što se mene tiče, koliko god to problema iziskivalo, neću odustati - naglasio je Šapić.

On je dodao da je vrednost trenutnih radova oko šezdeset miliona dinara, s rokom završetka otprilike u februaru, u zavisnosti od jačine zime. Uporedo će se raditi i na rešavanju imovinskih pitanja kako bi i deonica od 3,7 kilometara do kružnog puta sa Leštanima bila završena u što kraćem vremenskom periodu.

- Nadam se da će ovi radovi da pokrenu sve, te da će se u čitav proces uključiti mnoge gradske i druge službe. Otvorili smo temu bulevara i Smederevskog puta, tako da verujem da nema nazad jer nije ovo samo pitanje saobraćajnih gužvi nego i bezbednosti - naveo je Šapić.

Ljudi koji ovde žive imaju ozbiljne probleme, dodao je gradonačelnik.

- Ići ovim putem na jednu stranu ka kružnom toku kod Leštana ili na drugu ka Ustaničkoj u vreme „špiceva”, ali i van njih, sada je prava agonija. Upravo iz tog razloga smo se odlučili da otvorimo ovu „zabranjenu temu” i uspeli da obezbedimo ne samo sredstva i rešimo pravno-imovinske probleme nego i da krenemo u prvu fazu radova. Ovo je zapravo prvi deo prve faze, a deonica je u celosti duga 3,7 kilometara i prostire se do kružnog puta u Leštanima. Naravno, radiće se i sve instalacije koje idu paralelno, kao što smo svuda i radili. Međutim, najvažnije je da stanovnicima Grocke, ali i svima onima koji koriste ovaj deo Smederevskog puta pokušamo da koliko-toliko olakšamo svakodnevni život i da ga učinimo makar približno onakvim kakav je građanima koji žive u centralnim gradskim opštinama - rekao je Šapić.

On je na kraju pojasnio da je Grad Beograd pre otprilike osam meseci promenio plan zbog kojeg se petnaest godina ništa nije radilo u produžetku Bulevara kralja Aleksandra, te da se sada otvara mogućnost za čitav ovaj posao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading