MINISTAR VESIĆ: Kupovina slike Paje Jovanovića velika pobeda srpske kulture

Autor:

Vesti

10.11.2023

16:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovoga puta Muzej grada Beograda to je uspeo uz pomoć Ministarstva finansija i predsednika Aleksandra Vučića.

MINISTAR VESIĆ: Kupovina slike Paje Jovanovića velika pobeda srpske kulture

Foto: ST/Nemanja Pančić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić čestitao je danas Muzeju grada Beograda što je uz pomoć predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Ministarstva finansija uspeo da u našu zemlju vrati sliku Paje Jovanovića ”Odmor bašibozuka” čija je kupovina, kako je istakao, velika pobeda srpske kulture.

- Srećan sam što je praksa koju sam uspostavio dok sam bio u Gradu Beogradu zaživela i što vraćamo dela naših slikara u Srbiju - naveo je Vesić na društvenoj mreži X.

Podsetio je da je na njegov predlog Muzej grada Beograda u maju 2021. godine učestvovao na licitaciji, spasivši 36 slika iz kolekcije Jugoeksport i dodao da su se tako u Muzeju grada našle slike velikih umetnika kao što su Boža Prodanović, Petar Lubarda, Zora Petrović, Mila Milunović i drugi, a koje su trebale da budu prodate u bescenje.

- Ovoga puta Muzej grada Beograda to je uspeo uz pomoć Ministarstva finansija i predsednika Aleksandra Vučića koji ima poseban senzibilitet prema našoj kulturi i koji razume da bez kulture, istorije i tradicije jedan narod ne može da opstane. Pajo, dobrodošao kući - dodao je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading