JEDAN POGREŠAN POTEZ MOŽE SKUPO DA VAS KOŠTA! Većina internet korisnika pravi ISTU grešku, zbog OVOGA nalog može biti hakovan!

Autor:

Vesti

07.11.2023

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pristupnim ključevima koji koriste otiske prstiju, skeniranje lica, pin kodove i druge metode za otključavanje uređaja i naloga često nedostaje podrška mnogih aplikacija.

JEDAN POGREŠAN POTEZ MOŽE SKUPO DA VAS KOŠTA! Većina internet korisnika pravi ISTU grešku, zbog OVOGA nalog može biti hakovan!

Foto: pixabay.com

Prema izveštaju kompanije Dashlane, koja stoji iza istoimenog popularnog menadžera lozinki, primetan je pozitivan trend kada je reč o bezbednosti lozinki, ali još uvek ima prostora za poboljšanje.

Globalno, 44 odsto lozinki se koristi na više naloga, što dovodi tone osetljivih podataka u opasnost.

- Bez obzira na to da li su korisničke lozinke jake ili ne, ponovo korišćena lozinka može imati domino efekat: ako je jedan nalog kompromitovan, svi bi mogli pasti, posebno bez MFA -  rekli su iz Dashlane.

Foto: pixabay.com

Hakovanje naloga

Jake lozinke u kombinaciji sa MFA su dobar izbor, ali Dashlane smatra da je budućnost u pristupnim ključevima koji se smatraju "bezbednom zamenom za lozinke koja je laka za korišćenje i otporna na ''fišing".

Ipak, pristupni ključevi neće još neko vreme u potpunosti zameniti lozinke.

Pristupnim ključevima koji koriste otiske prstiju, skeniranje lica, pin kodove i druge metode za otključavanje uređaja i naloga često nedostaje podrška mnogih aplikacija, posebno starih aplikacija, baza podataka, protokola i resursa, prenosi Informacija.rs

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading