MINISTARKA ĐEDOVIĆ HANDANOVIĆ NA MESTU NESREĆE: Tragedija u rudniku kod Zaječara

Autor:

Vesti

03.11.2023

17:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U rudniku Lubnica, u okviru JP PEU Resavica, dva radnika su nastradala na separaciji prilikom čišćenja bunkera sa sitnim ugljem.

MINISTARKA ĐEDOVIĆ HANDANOVIĆ NA MESTU NESREĆE: Tragedija u rudniku kod Zaječara

Foto: Tanjug/Emilija Jovanović

Ministarka energetike i rudarstva Dubravka Đedović Handanović stigla je na mesto gde se desila tragedije u rudniku kod Zaječara.

- Danas se dogodila tragedija u rudniku Lubnica, na separaciji u kojem su izgubljena dva života. Želim da izrazim najdublje saučešće porodicama preminulih radnika. Naša misao i molitve su s njihovim najbližima u ovim teškim trenucima - rekla je ministarka i dodala:

- Uviđaj inspektora za rudarstvo je trenutno u toku kako bi se razjasnili okolnosti ovog nesrećnog događaja. Ova nesreća je duboko potresla nas kao državu i resorno ministarstvo, i posvetićemo se inspekciji, i donošenju neophodnih mera kako bismo obezbedili sigurno okruženje za sve radnike u svim rudnicima. Ponavljam svoje najiskrenije saučešće porodicama preminulih radnika, i obećavam da ćemo preduzeti sve što je u našoj moći kako bismo osigurali siguran i odgovoran rudarski sektor. Posao rudara je među najrizičnijim na svetu i mene je ova nesrećna i lično duboko potresla, jer sam sama dete rudara i sećam se svog oca koji je svaki dan kada je išao na posao govorio da je rudarski posao takav da svaki dan odlaziš na njega i ne znaš da li ćeš se vratiti, prenosi Novosti.

Podsetimo, u rudniku Lubnica, u okviru JP PEU Resavica, dva radnika su nastradala na separaciji prilikom čišćenja bunkera sa sitnim ugljem.

Separacija je objekat na površini, iznad rudnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading