JEDAN HRVAT SE ZAPALIO ISPRED CRKVE, DRUGI OSTAO BEZ GLAVE, A TREĆI UMRO U MUKAMA! Uništili srpsku svetinju, pa osetili ruku pravde: Ne dirajte crkve! (FOTO)

Autor:

Vesti

01.11.2023

15:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pavlović je izrazio duboku zabrinutost zbog ovakvih napada na crkve i svetinje, ističući da su takvi incidenti uništavajući ne samo za materijalnu, već i za duhovnu vrednost tih mesta.

JEDAN HRVAT SE ZAPALIO ISPRED CRKVE, DRUGI OSTAO BEZ GLAVE, A TREĆI UMRO U MUKAMA! Uništili srpsku svetinju, pa osetili ruku pravde: Ne dirajte crkve! (FOTO)

Foto: tiktok/printscreen/slavko_todorovic

U emisiji Informera, gostovao je Dragan Pavlović, harambaša - čuvar Hristovog groba, koji je podelio svoje iskustvo i pričao o posledicama napada na srpske svetinje u vreme rata. Jedna od priča koju je izneo bila je o napadu na Crkvu Svetog Nikole, koja je stara 400 godina, kada su tri osobe hrvatskog porekla, zapalile ovu svetinju.

Pavlović je izrazio duboku zabrinutost zbog ovakvih napada na crkve i svetinje, ističući da su takvi incidenti uništavajući ne samo za materijalnu, već i za duhovnu vrednost tih mesta. Pogotovo je istakao da je policija bila nemoćna u rešavanju ovih slučajeva, što je ostavilo mnoge pitanje o tome ko bi mogao biti odgovoran za takve napade.

Foto: tiktok/printscreen/slavko_todorovic

 

- Ne dirajte ničije svetinje, što bi se narodski reklo - poručio je Pavlović. 

Nadalje, Pavlović je podelio priče o sudbini trojice Hrvata koji su bili povezani s ovim napadom na crkvu. Prva osoba, koja je spalila crkvu, suočila se s tragedijom kada joj se automobil zapalio ispred iste te crkve, a ona se obratila Svetom Nikoli u trenutku očaja. Druga osoba je stradala kada je neoprezno isparkiravala kamion i naletela na garažna vrata, te je sama sebi oduzela život. Treća osoba je preminula u najgorim mukama od tumora na mozgu.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading