DIREKTOR ŠKOLE U ŠIDU PODNEO OSTAVKU?! Posle skandaloznog dopisa o udžbenicima - roditelji dele ovu poruku!

Autor:

Vesti

25.10.2023

14:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako je Slađana Stojanović iz Inicijative za besplatne udžbenike Šid rekla, roditelji su se opredelili za te udžbenike jer su najpovoljniji.

DIREKTOR ŠKOLE U ŠIDU PODNEO OSTAVKU?! Posle skandaloznog dopisa o udžbenicima - roditelji dele ovu poruku!

Foto: Shutterstock

Direktor OŠ "Sremski front" u Šidu Dalibor Farkaš navodno je podneo ostavku.

- Čuli smo za to ovog popodneva. Poruka se deli u roditeljskoj grupi - rekla je majka jednog đaka te škole, koja je želela da ostane anonimna.

Nedavno je održan roditeljski sastanak na kome je direktor, odbio da se izvini pisanim putem, navodeći da je to učinio usmeno. Ovom događaju prethodilo je slanje dopisa - namenjenom dvema učiteljicama te škole.

U njemu je direktor, potpisan na dokumentu, naveo da će škola pokrenuti disciplinski postupak protiv obe prosvetne radnice ukoliko nastavni program ne budu izvodile uz pomoć udžbenika izdavača "Logos".Ujedno, roditelji su upozoreni da će biti prijavljeni centru za socijalni rad ukoliko ne nabave konkretne udžbenike, i to zbog neispunjenja prava deteta na obavezno obrazovanje. Da pojasnimo, u odeljenju od 19 učenika, uprava škole je utvrdila da čak 17 učenika ima udžbenike drugog izdavača, Fondacije Kavčić.

Kako je Slađana Stojanović iz Inicijative za besplatne udžbenike Šid rekla, roditelji su se opredelili za te udžbenike jer su najpovoljniji. Razlika u ceni između "Kavčićevih" knjiga i knjiga ostalih izdavača ide čak do deset puta, rekla nam je. Prema njenim rečima, odluka o tome da se koriste najjeftiniji udžbenici promenjena je u maju. Ipak, većina roditelja odlučila se za to da kupi povoljnije udžbenike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading