PREDSEDNIK VUČIĆ JE NAJZASLUŽNIJI ŠTO JE OVAJ SISTEM ZAŽIVEO! Jurić o sistemu "Pronađi me": Uradili smo mnogo!

Autor:

Vesti

25.10.2023

09:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji će biti pušten u rad sistem za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletnog lica - "Pronađi me" koji u više zemalja sveta već postoji kao ''Amber Alert''.

PREDSEDNIK VUČIĆ JE NAJZASLUŽNIJI ŠTO JE OVAJ SISTEM ZAŽIVEO! Jurić o sistemu "Pronađi me": Uradili smo mnogo!

Foto: FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ / nr

Osnivač Centra za nestalu i zlostavljanu decu (CNZD) obratio se na početku prisutnima i zahvalio svima što učestvuju u razgovoru o temama koje su od krucijalne važnosti za bezbednost dece.

- Uradili smo mnogo toga do sada. Sa ponosom mogu da istaknem da ovakav sistem ne postoji ni u jednoj zemlji u regionu. Predsednik Vučić je neko ko je najzaslužniji što je ovaj sistem zaživeo. Predsednik i ja smo razgovarali, i to kao dvojica očeva. Prošli smo kroz jedan težak period, tragediju u školi, kada je dete ubilo decu. Moramo mnogo više pažnje da posvetimo priortetima, a taj prioritet su deca. Imaćemo veliku pomoć države, krenućemo sa preventivnim radom sa decom koja imaju problem u ponašanju - kazao je Jurić.

- Imamo ovde velike heroje, koji su izgubili decu u velikim tragedijama. Ovde je otac Sofije Negić, ubijene u školi na Vračaru. Ja mogu da se zahvalim svima koji su ovo podržali, svima koji su bili u radnoj grupi za implementaciji ovog sistema. Niste svesni koliko je važno pronaći jedno dete. Imam veliku stvar da istaknem, i ovom prilikom moram da se zahvalim i mojoj Tijani - istakao je Igor Jurić.

BONUS VIDEO:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (55)

Loading
Stefan

25.10.2023 09:31

Ovo je zaista za svaku pohvalu, nikada ne bismo imali ovoliki napredak države da Vučić nije na vlasti

Ana

25.10.2023 09:31

Vucic je zasluzan za pustanje u rad odgovornog sistema , koji ce zastititi decu, sve pohvale.

Ziko

25.10.2023 09:31

Naravno da j najzasluzniji

Maki

25.10.2023 09:31

Vučić sluša i reaguje na potrebe svih građana, svi znamo ko je Igor Jurić i ovaj sistem nam omogućava da se tako nešto više nikada ne ponovi.