Leskovac dobija velelepnu bolnicu i najmoderniju zdravstvenu opremu!

Autor:

Vesti

24.10.2023

22:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije je tokom obilaska radova na rekonstrukciji Opšte bolnice u Leskovcu i nakon razgovora sa izvođačima, najavio da će svi objekti biti završeni do januara 2025. godine.

Leskovac dobija velelepnu bolnicu i najmoderniju zdravstvenu opremu!

Foto: Ministarstvo zdravlja

Ministarka zdravlja Srbije prof. dr Danica Grujičić, zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ministrom za javna ulaganja Markom Blagojevićem, obišla je radove na rekonstrukciji Opšte bolnice u Leskovcu.

Predsednik Srbije uručio je ovoj bolnici digitalni mamograf i najavio da će uskoro još četiri grada u Srbiji dobiti najsavremenije mamografe i magnetne rezonance, odnosno pre kraja godine, uz Leskovac, još i Užice, Kragujevac, Niš i Kladovo.

Užice dobija dve magnetne rezonance, jer je tamo, kako je rekao Vučić, najteža situacija sa listom čekanja.

Predsednik Srbije je tokom obilaska radova na rekonstrukciji Opšte bolnice u Leskovcu i nakon razgovora sa izvođačima, najavio da će svi objekti biti završeni do januara 2025. godine.

Republika

Foto: Ministarstvo zdravlja

Aleksandar Vučić i Danica Grujičić u bolnici u Leskovcu

 

- Snažno ojačavamo zdravstvo i verujem da ćemo nastaviti. Iznad svega je briga za ljude, za naše žene, ne postoji ništa važnije od zdravlja naših žena", rekao je predsednik Srbije. On je istakao da je leskovačka bolnica dobila mamograf najnovije generacije, koji je za 65 odsto senzitivniji kod uočavanja promena i emituje manje zračenje prilikom pregleda. Iako skup, mamograf nije investicija koja ne može da se obezbedi - rekao je predsednik i dodao da magnetna rezonanca sada košta i do 2,5 miliona evra, te da je samim tim teže obezbediti odjednom sva sredstva. 

Predsednik Vučić je precizirao da će Leskovac dobiti velelepnu bolnicu i najmoderniju zdravstvenu opremu za brigu o zdravlju svih stanovnika Jablaničkog okruga i istakao je da će ovaj grad imati prvi put dva multislajsna skenera, dva najmodernija rentgena i dva ultrazvuka.

- To su najmoderniji aparati koje Leskovac nikada nije imao. Takođe, celu bolnicu rekonstruišemo, što će koštati više od 40 miliona evra, a ministarka Danica Grujičić je dobila i dodatnih 1,3 miliona evra za angio salu ovde. Sve je novo i najsavremenije, najbolje mašine iz zapadne Evrope i SAD - naveo je Vučić.

Republika

Foto: Ministarstvo zdravlja

Aleksandar Vučić i Danica Grujičić u bolnici u Leskovcu

 

U obilasku radova bili su i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i direktor Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević, koji je precizirao da se rekonstruiše centralna glavna zgrada bolnice, površine 25.000 metara kvadratnih, u ustanovi koja ima više od 1.400 zaposlenih i pokriva više od 240.000 stanovnika na teritoriji Jablaničkog okruga, odnosno opštine Leskovac, Medveđa, Lebane, Bojnik, Vlasotince i Crna Trava.

Predsednik Srbije je zahvalio na požrtvovanom radu lekarima i svom osoblju, poručio im da će bolnicu dodatno opremiti i da će im nakon rekonstrukcije uslovi rada biti bolji. Obezbeđena su sredstva za još jednu zgradu u okviru bolnice koja se gradi, vrednosti oko 350 miliona dinara, rekao je Vučić, i podsetio da u ovoj bolnici ništa nije obnovljeno od 1959. godine.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (27)

Loading
darko

25.10.2023 08:33

Ovo je velika stvar za Leskovac i okolna mesta.

Nikola

25.10.2023 08:41

Divne vesti za građane Srbije , nova Bolnica koja je izgrađena izgleda neverovatano ovo su divne vesti za građane Leskovca

Marinela

25.10.2023 08:42

Ovo je divna vest! ZDRAVLJE NA PRVOM MESTU!

Jovana

25.10.2023 08:57

Ovo je za svaku pohvalu,Vučić ulaže u zdravstvo što je to veoma važno za građane.