AUTOMOBIL MORATE PRIPREMITI ZA ZIMU! Ovo su OBAVEZNE stavke, već za nedelju dana morate da ih imate!

Autor:

Vesti

23.10.2023

10:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozači u našoj zemlji se pripremaju za prelazak sa letnjih na zimske gume, jer je prema Zakonu o bezbednosti saobraćaja obavezno da svi automobili imaju četiri zimske gume od 1. novembra do 1. aprila.

AUTOMOBIL MORATE PRIPREMITI ZA ZIMU! Ovo su OBAVEZNE stavke, već za nedelju dana morate da ih imate!

Foto: pixabay.com

Auto-moto savez Srbije upućuje apel vozačima da iskoriste trenutne povoljne vremenske uslove kako bi pripremili svoja vozila za vožnju po snegu, ledu i poledici.

- Bližimo se početku zimske sezone. Po Zakonu o bezbednosti saobraćaja od 1. novembra do 1. aprila u obavezi smo da imamo sva četiri zimska pneumatika na našem automobilu, ne samo na pogonskim točkovima nego sva četiri zimska pneumatika ukoliko se na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica. Šara na gumama mora biti minimum četiti milimetara - rekla je za Tanjug Nevena Damjanović iz Auto-moto saveza Srbije.

Foto: youtube/screenshot/AutoMarket.hr

Gume

Pored standardne opreme za vozilo, koja uključuje rezervni točak, sajlu za vuču, prsluk, trougao i komplet za prvu pomoć, dodatna oprema, kao što su lanci i drugi uređaji za poboljšanje trakcije, su takođe važni, kako je istaknuto od strane Damjanović.

Ona je istakla da vozačima savetuje da, čak i ako nema prisutnosti snega, razmotre upotrebu zimskih guma, s obzirom na niže temperature koje se očekuju.

- Treba iskoristiti ovo lepo vreme da pripremimo vozilo i za zimske i za jesenje uslove i prekontrolisati vozilo - proveriti stanje akomulatora, stanje grejača, motora, brisača i svih dodatnih uređaja - rekla je Damjanović.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading