DALEKO JE ZIMA JOŠ OD SRBIJE! Temperatura krajem nedelje dostiže neverovatnih 31 stepen! VREMENSKA PROGNOZA DO SREDINE NOVEMBRA!

Autor:

Vesti

16.10.2023

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U subotu uveče jače naoblačenje, najpre na severu i zapadu, koje će se tokom noći proširiti na celu zemlju.

DALEKO JE ZIMA JOŠ OD SRBIJE! Temperatura krajem nedelje dostiže neverovatnih 31 stepen! VREMENSKA PROGNOZA DO SREDINE NOVEMBRA!

Foto: shutterstock

Promenljivo vreme

Značajni pad temperature i prvi sneg i to na planinama može se očekivati tek posle 11. novembra. Do tada, imaćemo temperature daleko iznad proseka za ovo doba godine, a u pojedinim danima one će dostizati i letnjih - 31 stepen, pokazuje dugoročna prognoza RHMZ.

Kako je "Republici" rečeno u RHMZ, još sutra će biti relativno hladno, maksimalna temperatura kretaće se do 15 stepeni, ali od srede kreće novi porast temperature da bi za vikend ona dostigla i neverovatni 31 podeljak odnosno ona će biti dvostruko veća od proseka za ovo doba godine.

U utorak i sredu očekuju se i slabi jutarnji prizemni mrazevi, a jutarnja temperatura će se kretati od 0 do šest stepeni. Kiša će padati samo u utorak na jugu Srbije. Maksimalne temperature u utorak od 11 do 15, a u sredu od 16 do 20. U četvrtak maksimalna temperatura kretaće se i do 25 stepeni, š tim što se na severu moguća slaba kiša - kažu u RHMZ.

Pravi temperaturni šok, ako je suditi po najavama, čeka nas u petak i subotu, kada će temperatura dostizati i 31 stepen.

- Toplo će biti u celoj zemlji ova dva dana, ali će u subotu uveče jače naoblačenje zahvatiti sever i zapad zemlje. Tamo će biti i kiše, i pljuskova, i grmljavine.Tokom noći to naoblačenje će se proširiti na celu zemlju, nedelja ujutru će biti kišvita i hladnija za nekih tri do pet stepeni. Početkom sledeće nedelje temperatura će ostati na tom novou, ponegde će biti kiše, a od 26. oktobra do 8. novembra biće toplo za ovo doba godine, oko 15 stepeni će se kretati temperatura, ali promenjivo i sa čestom pojavom kiše. Krajem oktobra, 27. i 31, kao i 9. i 11. novembra temperatura će dostizati i 20 stepeni - kažu u RHMZ i naglašavaju da se značajni pad temperature ne očekuje pre 11. novembra.

Oko tog datuma se očekuje i prvi sneg, ali samo na planinama.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading