"NIJE BILO ADRESE, ALI ON JE NAŠAO NAČIN! Darko iz Paraćina heroj na društvenim mrežama! Pronašao veliku dragocenost, pa se dao u potragu!

Autor:

Vesti

13.10.2023

19:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Paraćinac Darko postao je svetla tačka u moru svakodnevnih loših vesti svojim iskrenim i poštenim gestom.

"NIJE BILO ADRESE, ALI ON JE NAŠAO NAČIN! Darko iz Paraćina heroj na društvenim mrežama! Pronašao veliku dragocenost, pa se dao u potragu!

Foto: pixabay.com

On je oduševio mnoge kada je pronašao novčanik u jednoj radnji u Paraćinu, u kojem se, pored novca, nalazila i jedna dragocena narukvica. Bez oklevanja, odlučio je da krene u potragu za vlasnicom novčanika.

Darko je strpljivo čekao da se vlasnica pojavi, no kako se to nije desilo do kraja radnog vremena, odlučio je da preuzme stvar u svoje ruke. Otvorio je novčanik u nadi da će pronaći neki dokument ili trag koji će mu pomoći da pronađe vlasnicu. Nažalost, nije bilo adrese niti drugih konkretnih informacija.

Njegova sledeća akcija je bila postavljanje objave na lokalnu Fejsbuk grupu "Mi svi iz Paraćina", koja okuplja veliki broj meštana ovog grada. Ova inicijativa se pokazala izuzetno efikasnom jer su mnogi sugrađani videli objavu i prepoznali o kome je reč. U roku od samo dva minuta, problem je rešen zahvaljujući snazi društvenih mreža.

Darko je brzo postao junak lokalne zajednice, iako skromno tvrdi da nije uradio ništa specijalno. 

- Mislim da nisam uradio ništa specijalno što bi zasluživalo neku veliku pažnju i medijsko eksponiranje. Jednostavno to tako treba. To je jedan običan gest, a najvažnije od svega je da je gospođa dobila svoj novčanik sa svim dokumentima, novcem i narukvicom i spasila se maltretiranja i troškova vađenja novih dokumenata - skromno kaže Darko.

Pohvale drugih, ipak, nisu izostale.

- Da su svi kao vi svet bi bio drugačiji. Bravo!

- Tako radi pošten čovek. Bravo plemeniti čoveče...

- Dobro da postoje dobri ljudi...

Darko je svojim postupkom pokazao da i u današnjem svetu postoje pošteni i iskreni ljudi spremni da učine dobro delo i pomognu drugima, bez očekivanja velikih nagrada ili priznanja. Bravo za njega!

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading