DEO NJE JE UTKAN U SVAKOG OD NAS! Umrla Nataša Čaluković!

Autor:

Vesti

13.10.2023

19:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlazak profesorke Čaluković predstavlja veliki gubitak kako za domaću prosvetu, tako i za nauku u Srbiji.

DEO NJE JE UTKAN U SVAKOG OD NAS! Umrla Nataša Čaluković!

Foto: facebook

U Beogradu je 12. oktobra 2023. preminula Nataša Čaluković, ugledna profesorka fizike u Matematičkoj gimnaziji.

Rođena 1955. godine, Nataša Čaluković je ostavila ogroman trag u zajednici fizičara u Srbiji, pa tako i u Institutu za fiziku u Beogradu.

Njen prerani odlazak predstavlja veliki gubitak kako za domaću prosvetu, tako i za nauku u Srbiji. Kao jedna od najuspešnijih profesorki fizike u Srbiji, karijeru je provela u Matematičkoj gimnaziji u Beogradu gde je radila od 1978. do 2020. godine.

Mnogi njeni đaci su ostvarili izuzetne uspehe na domaćim i međunarodnim takmičenjima, a brojni su izabrali fiziku kao svoj životni poziv. Objavila je više od 30 udžbenika i zbirki zadataka.

Dobila je brojne nagrade kao što su "Dositej Obradović" i Nagrada grada Beograda.Njen specifičan rad sa darovitim đacima, ali i ogromna posvećenost svim učenicima, oblikovali su generacije mladih ljudi od kojih su mnogi postali svetski uspešni istraživači, inženjeri i eksperti u brojnim oblastima.

Odvažni način na koji je Nataša Čaluković pristupala rešavanju problema i kome je učila svoje đake nastaviće da živi sa njima.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading