PIO FOND UPOZORAVA NA NOVU PREVARU, NA METI PENZIONERI! Ako vas pozovu i spomenu povećanje penzija, odmah prekinite vezu!

Autor:

Vesti

12.10.2023

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz Fonda napominju da nije potrebno da korisnici penzija podnose zahtev za isplatu, s obzirom na to da će se uvećanje obračunati i isplatiti od strane Fonda u redovnom postupku, bez donošenja pojedinačnih rešenja.

PIO FOND UPOZORAVA NA NOVU PREVARU, NA METI PENZIONERI! Ako vas pozovu i spomenu povećanje penzija, odmah prekinite vezu!

Foto: Shutterstock

Svi penzioneri i korisnici drugih prava iz oblasti PIO fonda dobiće povećanje penzija i ostalih prinadležnosti za 5,5 odsto, počev od 1. oktobra 2023. godine, a isplatu uvećanih primanja Fond će realizovati već početkom novembra 2023. godine.

Iz Fonda napominju da nije potrebno da korisnici penzija podnose zahtev za isplatu, s obzirom na to da će se uvećanje obračunati i isplatiti od strane Fonda u redovnom postupku, bez donošenja pojedinačnih rešenja.

Takođe, budućim korisnicima penzija i ostalih prava navedeno povećanje će se uračunati kroz obračun penzija i ostalih naknada, jer je opšti bod usklađen za isti iznos kao i penzije, tako da ni oni nemaju potrebe da podnose bilo kakav zahtev Fondu PIO u vezi s tim.

- Skrećemo posebno pažnju da bilo kakvo pozivanje penzionera od strane raznih pojedinaca (advokati, udruženja, grupe građana ... i sl.) da navedena povećanja mogu ostvariti uz njihovo posredstvo i prethodno podnošenje zahteva, jeste direktno dovođenje u zabludu penzionera, čime rizikuju određene negativne posledice za sebe i svoje naslednike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading