RODITELJI, ŠTA JE SA MOZGOM?! Jeziv prizor na ulicama Beograda - POGLEDAJTE KAKO VOZE DETE! (FOTO)

Autor:

Vesti

10.10.2023

13:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Roditelji ovih dana kao da se trkaju ko će nebezbednije voziti sviju decu.

RODITELJI, ŠTA JE SA MOZGOM?! Jeziv prizor na ulicama Beograda - POGLEDAJTE KAKO VOZE DETE! (FOTO)

Foto: Instagram/192, Shutterstock

Zapanjujuća slika dolazi nam sa prestoničkih ulica danas. Slučajni prolaznici zabeležili su automobil u kome roditelj potpuno nebezbedno vozi svoje dete. Dete se vozi na poklopcu prtljažnika i to, ležeći!

Republika

Foto: Instagram

 

Ovo nije prva priča o nesavesnim roditeljima koji voze decu nebezbedno. Nedavno smo pisali i o majci koja je vozila dete na trotinetu bez ikakve kacige, ali i o ocu koji je na trotinetu gurao kolica.

Podsećamo da se deca do 12 godina starosti moraju voziti u automobilima u odgovarajućim auto-sedištima. Deca do 3 godine starosti mogu se voziti u sedištima koja su okrenuta u suprotnom smeru od smera vožnje na suvozačevom sedištu, dok starija i sva deca u smeru vožnje moraju da budu u sedištima na zadnjoj klupi vezana pojasom.

Kazna za nekorišćenje auto sedišta iznosi 5.000 dinara. Ukoliko se dete prevozi u krilu na prednjem sedištu, predviđena je kazna od 20.000 do 40.000 dinara. Uz to ide i pet do sedam kaznenih poena. Najveća kazna, novčana od 100.000 do 120.000 dinara ili minimum 15 dana zatvora, predviđena je ukoliko se dete prevozi na mestu koje nije predviđeno za sedenje.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading