AMERIKANAC ŠOKIRAO IZJAVOM, ŽELI DA POSTANE SRBIN! Izneo šta ga sve fascinira, pa se dotakao i OVOGA! (VIDEO)

Autor:

Vesti

09.10.2023

17:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnoge Srbe, ali i Balkance, zanimalo je zašto je Aron toliko radoznao i zaljubljen u srpsku istoriju, te su ga pitali zašto toliko voli Srbiju.

AMERIKANAC ŠOKIRAO IZJAVOM, ŽELI DA POSTANE SRBIN! Izneo šta ga sve fascinira, pa se dotakao i OVOGA! (VIDEO)

Foto: Printscreen/AARONPALACIOSREBEL / TIKTOK

Aron Palasios, američki tiktoker, ostavio je snažan utisak na Srbe svojim interesovanjem za srpsku istoriju. Kao stvaralac sadržaja posvećenog istorijskim temama na TikToku, izrazio je svoju duboku naklonost prema srpskoj prošlosti.

Dok je pričao o srpskoj istoriji, analizirao je američku propagandu i istakao poznati srpski koncept "inata" kao intrigantan aspekt našeg društva i kulture. Ovaj Amerikanac najavljuje svoj plan da se preseli u Srbiju već sledeće godine.

Aron je ranije istraživao istoriju različitih zemalja širom sveta u svojim video sadržajima, a takođe se dotakao i srpske istorije, uključujući njenu ulogu u Prvom i Drugom svetskom ratu, NATO bombardovanju, trenutne odnose između Srbije, Kosova i Amerike, kao i netačnu percepciju koju svet ima o Srbiji. Sada, kao budući stanovnik Srbije, delio je šta ga je posebno impresioniralo u vezi naše zemlje.

Aron, trenutno uzima časove srpskog jezika, i najavljuje svoj dolazak u Srbiju početkom sledeće godine.

Iako sam mesec dolaska ne zna još uvek, objasnio je da jedino što zna jeste da ne želi da živi u Beogradu. Ovu odluku doneo usled želje da se potpuno odvoji od engleskog jezika, a naš glavni grad smatra kao mesto gde bi mu to bilo najteže. Zato je zamolio sve Srbe da mu predlože gradove u kojima bi mu bilo prijatno i u kojima bi mogao da nauči što više o istoriji, narodu ali i samoj duši Srbije ili kako je sam rekao da "sazna kako je to biti Srbin."

@aaronpalaciosrebel

I have a question for the people that follow me that are from serbia. I am getting closer to the time i have to make decisions about what place i will live at in serbia, lol and YOU are the only ones that can help lol ♬ Creepy and noisy synth lead song(838982) - utukemono

Mnoge Srbe, ali i Balkance, zanimalo je zašto je Aron toliko radoznao i zaljubljen u srpsku istoriju, te su ga pitali zašto toliko voli Srbiju.

"Mržnja prema Srbiji je iracionalna"

Aron je naravno jedva čekao ovo pitanje, te je detaljno opisao zašto je to tako.

- To je dobro pitanje, i pokušaću da odgovorim. Slušajte, ja sam ljubitelj istorije i slučajno se desilo da sam otkrio srpsku istoriju i zaljubio sam se u nju, bukvalno! Ali takođe moram da pomenem i mržnju koju sam iskusio kroz videe koje sam snimio o Srbiji, ona je samo još više podstakla moju ljubav prema njoj, što je ironično ali je tako. Da, mnogo mržnje koju sam video prema Srbiji je iracionalna - objasnio je on.

@aaronpalaciosrebel Answering questions about serbia. I love the concept of “inat” that is an interesting aspect of serbian society and culture that you see throughout their history. #serbia #srbija #srbijatiktok ♬ Creepy and noisy synth lead song(838982) - utukemono

A onda se dotakao i čuvenog srpskog inata.

"Kroz učenje o srpskom društvu i njihovoj kulturi, došao sam do zaključka da je koncept zvan 'inat' aspekt srpskog društva i kulture koji vidite kroz njihovu istoriju, a koja donekle znači tvrdoglavost. A kroz otkrivanje srpske istorija, ono što sam našao kao zajedničku stvar za sve odnose jeste da su Srbi uvek bili tvrdoglavi u tome da dokažu da su u pravu ali i da brane svoju istoriju i ljude, a to je nešto što je veoma slično sa latinoameričkim društvom - mi smo veoma buntovni ljudi.

Mi smo narod, koji, kao i Srbija ne žele da žive ispod nečije čizme. I to je upravo ono zbog čega se divim Srbiji, kako se ne diviti tome?", rekao je Aron.

"Srbi su tokom istorije održali svoj identitet"

Onima, kojima je njegova ljubav prema našoj zemlji zasmetala, pitali su ga da navede jednu stvar koja je dobra kod Srbije, na šta je on, naravno, odgovorio u svom stilu.

@aaronpalaciosrebel So many reasons to love our fellow human beings…i can give you a million reasons why i am so interested in serbian society,culture, and history..i can go deep or in the surface. At the end of the day we are all human beings and we are curious..i am curious. #serbia #serbian #srbija #srbijatiktok ♬ Creepy and noisy synth lead song(838982) - utukemono

"Postoje brojni razlozi. Jedna od ključnih stvari jeste da sam ja radoznalo ljudsko biće koje je otkrilo srpsku istoriju - volim njihove ljude, njihovu kulturu i na neki način sam se zaljubio u to. Uvek sam bio fasciniran onim što Srbe drži zajedno, pitao se šta je to što ih drži kao jedno društvo, kao naciju, kao religiju... Jer, uprkos onome kroz šta su oni prošli u prošlosti, što je za mene slično onom kroz šta su Jevreji prošli u Drugom svetskom ratu, oni su na kraju opet održali svoj identitet, posebno kroz teške trenutke u svojoj istoriji", objasnio je on.

Pored istorije, naveo je i šta je ono što ga je dodatno oduševilo u vezi Srbije.

- I još nešto, pošto vidim da u komentarima ima mnogo vas sa Balkana. Još jedna stvar koju sam primetio u vezi Srbije, a svi ste verovatno dobro upoznati s tim jeste ta da su srpske devojke jedne od najlepših devojaka koje je Bog poslao na zemlju. U šali sa prijateljem rekao sam mu da kada umremo i kada odemo u raj, tamo će jedino biti srpske devojke. Šala mala, mada se i ne šalim. Da li ste videli lepotu srpskih žena, izgledaju kao anđeli - zaključio je on.

Njegov poslednji video je, kao i svi ranije snimljeni, prikupio simpatije kod Srba, te su mu se oni u komentarima zahvalili na velikoj količini ljubavi i lepim rečima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading