REKORDNO ULAGANJE U SRPSKU KULTURU: Millennium Team dao pola miliona evra za BDP

Autor:

Vesti

05.10.2023

10:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čelnici uspešne srpske kompanije i Beogradskog dramskog pozorišta potpisali četvorogodišnji ugovor o sponzorstvu i strateškoj saradnji.

REKORDNO ULAGANJE U SRPSKU KULTURU: Millennium Team dao pola miliona evra za BDP

Foto: Vladimir Lukić Promo

Kompanija Millennium Team i Beogradsko dramsko pozorište potpisali su ugovor o sponzorstvu i strateškoj saradnji. Ugovor koji će trajati naredne četiri godine, u vrednosti pola miliona evra, bez budućih infrastrukturnih ulaganja, sve zajedno predstavljaće najveće ulaganje u kulturu jedne domaće kompanije i doprineće daljem razvoju i modernizaciji pozorišta.

- S ponosom mogu da kažem da je ovo najveće ulaganje u kulturu jedne kompanije, a četvorogodišnjim ugovorom, vrednim pola miliona evra, sigurno ćemo biti pouzdan partner u daljem napredovanju BDP. Mi smo kompanija koja gradi, postavlja jake i stabilne temelje za budućnost, a ova naša zajednička saradnja okrenuta je publici i umetnicima - istakao je Stojan Vujko, generalni direktor Millennium Team.

- Millennium Team svoje poslovanje temelji na brizi o zajednici, trudimo se da svojim ulaganjem i jasnom podrškom pomognemo tamo gde radimo i gradimo. Najbolje se vidi iz konkretnog primera našeg rada, BDP Millennium Team Arene, jedinog izgrađenog pozorišta u Beogradu poslednjih 70 godina, koje je Millennium Team izgradio i u kom publika uživa dve sezone - rekao je Vujko.

Direktor Beogradskog dramskog pozorišta Jug Radivojević izrazio je zadovoljstvo ovom saradnjom.

- Veliko nam je zadovoljstvo što je Millennium Team prepoznao Beogradsko dramsko pozorište kao jednog od lidera u kulturi širom regiona u koje vredi ulagati. Uz slogan "NAJBOLJI UZ NAJBOLJE", nastavljamo ovu važnu i uspešnu saradnju s jednom od vodećih građevinskih kompanija u regionu. Saradnja između privatnog sektora i kulturnih institucija predstavlja primer kako se zajedničkim naporima može stvoriti prosperitetnija kulturna scena. Nadam se da će ovaj naš primer poslužiti kao inspiracija drugim kompanijama da prepoznaju vrednost ulaganja u kulturu. Sponzorstvo Millennium Team doprineće stvaranju bogatijeg i raznolikijeg kulturnog sadržaja za publiku, a istovremeno će poboljšati uslove za rad umetnicima i izvođačima - izjavio je Radivojević.

Saradnja počela 2021.

Saradnja Millennium Team i Beogradskog dramskog pozorišta seže od 2021, kad je kompanija izvela građevinske radove na letnjoj sceni, urađen je pokretni krov, fasada, čelična konstrukcija, čime je ljubiteljima pozorišta omogućeno da tokom leta uživaju u kulturnim dešavanjima u BDP Millennium Team Areni, bez obzira na vremenske uslove. Od početka letnje sezone prošle godine na sceni BDP Millennium Team Arene odigrano je preko 100 predstava koje je gledalo više od 15.000 ljudi.

Saradnjom Millennium Team i Beogradskog dramskog pozorišta na izgradnji letnje scene i ovim ugovorom zaokružuje se njihova petogodišnja saradnja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading