Zaštitnik građana traži odgovornost za smrt dečaka u Novom Bečeju! Hraniteljka ga ostavila i otišla na more, on pao sa prozora!

Autor:

Vesti

04.10.2023

23:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaštitnik građana je u postupku kontrole rada nadležnih organa, koji je pokrenut sredinom avgusta 2023. godine, nakon saznanja iz medija da je u Novom Bečeju poginuo dečak koji je bio u hraniteljstvu, utvrdio propuste u radu CSR Novi Bečej.

Zaštitnik građana traži odgovornost za smrt dečaka u Novom Bečeju! Hraniteljka ga ostavila i otišla na more, on pao sa prozora!

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Zaštitnik građana Zoran Pašalić saopštio je danas da je od direktora Centra za socijalni rad Novi Bečej zatražio da utvrdi odgovornost zaposlenih zbog nesavesnog i rada suprotnog normativima struke u slučaju tragične smrti deteta koje je bilo u hraniteljskoj porodici.

- Centar u Novom Bečeju je postupio suprotno Pravilniku o organizaciji, normativima i standardima rada centra za socijalni rad i Pravilnika o hraniteljstvu. Ovakvim postupanjem zaposleni u centru nisu poštovali načela najboljeg interesa deteta, zbog čega tražim utvrđivanje njihove odgovornosti nezavisno od ishoda postupaka koje u ovom slučaju vode drugi nadležni organi - naveo je Pašalić.

Zaštitnik građana je u postupku kontrole rada nadležnih organa, koji je pokrenut sredinom avgusta 2023. godine, nakon saznanja iz medija da je u Novom Bečeju poginuo dečak koji je bio u hraniteljstvu, utvrdio propuste u radu CSR Novi Bečej koje je prethodno utvrdio i Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading