UNS: Preteće upozorenje Lazovića novinarima RTS-a neprihvatljivo

Autor:

Vesti

02.10.2023

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

UNS upozorava da takve poruke nekome mogu da budu pokriće za nedozvoljene pritiske i pretnje novinarima.

UNS: Preteće upozorenje Lazovića novinarima RTS-a neprihvatljivo

Foto: Printscreen

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog pretećeg upozorenja koje je narodni poslanik Radomir Lazović na jučerašnjem skupu "Srbija protiv nasilja" uputio zaposlenima u RTS-u.

Lazović je na protestu "Srbija protiv nasilja"  najpre upozorio novinare javnog servisa da ne izveštavaju kao novinari televizije Pink, a zatim je tablu sa logom RTS-a koja se nalazi ispred ove medijske kuće ofarbao sprejom u ružičastoj boji.

- Imamo jednu malu poruku za RTS – mi želimo da radite u interesu građana. Ne želimo da budete Pink. Vidimo da ste postali Pink, a to ne želimo. Smatrajte ovo upozorenjem - rekao je Lazović.

UNS smatra da građani i narodni poslanici imaju pravo da na protestima izraze nezadovoljstvo radom medija i da im to niko ne može osporiti, ali ističe da su ovakve preteće poruke novinarima i medijskim radnicima neprihvatljive. 

Stav UNS-a je da poruke poput Lazovićeve ne mogu da doprinesu unapređenju kvaliteta medijskog sadržaja koji se objavljuje na RTS-u niti slobodi izražavanja.

UNS upozorava da ovakve poruke nekome mogu da budu pokriće za nedozvoljene pritiske i pretnje novinarima i da su kao takve nedopustive, bilo sa koje strane političkog spektra poticale.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
Ninuska

02.10.2023 11:38

Sve one koji prete i pozivaju na nasilje treba izvesti pred lice pravde, da odgovaraju za svoje postupke.

Nebojša

02.10.2023 11:40

Svi ovi iz opozicije imaju naređenje od njihovog gazde koji je iza sedam gora i mora, da napadaju i unište Srbiju, napadaju njenu vlast i predsednika, prave haos...

Nešo N

02.10.2023 11:42

Lazović kritikuje medije, a on preti novinarima.

Ena

02.10.2023 12:01

Eto sta pokazuje opozicija samo nasilje i pretnje.