POVREĐENA MAJKA IZ PANČEVA ODBILA KRŠTENJE DECE ZBOG SKANDALOZNE CENE POPA! "Ne dam da me pljačkaju, tražim poštenog sveštenika!"

Autor: Telegraf

Vesti

29.09.2023

22:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Majka iz Pančeva, koja je želela da krsti svoje dvoje dece, suočila se s iznenađujuće visokim troškovima koje je lokalni sveštenik nudio za tu uslugu.

POVREĐENA MAJKA IZ PANČEVA ODBILA KRŠTENJE DECE ZBOG SKANDALOZNE CENE POPA! "Ne dam da me pljačkaju, tražim poštenog sveštenika!"

Foto: Tanjug/J. PAP

Odlučila je da odustane od krštenja nakon što je čula cenu.

"Imam sina i ćerku. Nažalost, nismo ih krstili odmah po rođenju, ali smo sada želeli to da uradimo. Moj sin ima 10 godina, a ćerka 12. Otišla sam do crkve kako bih dogovorila krštenje", započinje priču majka I.I. Naišla je na izazov kada je sveštenik rekao da neće biti slobodnih termina za krštenje još dva meseca zbog pretrpanog rasporeda.

Majka nije ni slutila da će se suočiti s dodatnim problemima. Planirala je skromno krštenje s prisustvom starih kumova, članova porodice i možda nekoliko prijatelja. Želela je da organizuje manji obrok kako bi obeležila ovu važnu ceremoniju u životu svoje dece.

"Razgovarala sam s sveštenikom i iskreno rekla da želimo nešto jednostavno. Tada sam ga pitala koliko će koštati krštenje dvoje dece, pretpostavljala sam okvirno 10.000 dinara po detetu. Na moje zaprepašćenje, sveštenik mi je rekao da je cena 17.500 dinara po detetu!", iznenađeno je izjavila majka.

Ova visoka cena iznenadila ju je i navela da razmisli o svojoj odluci. Postavila je sebi pitanje ko određuje takve cene i smatrala je da je cena previsoka. Odlučila je da odustane od krštenja kod tog sveštenika i potraži pošteniju opciju.

"Možda sam zastarela u svojim očekivanjima, ali ovo nisam očekivala. Pitala sam se tko određuje cene i stvarno mislim da sam bila prevarena. Ovo je kao da sam bila predmet pljačke. Neću pristati na takve uslove. Odlučila sam da odustanem sve dok ne pronađem sveštenika koji će ponuditi fer uslove", zaključila je I.I.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Ništa čudno

30.09.2023 15:13

Ljudi odustaju od popova i na sahranu, ni ne pitaju prvo za cenu. Ne žele da ih pljačkaju popovi-lopovi koji sve smandrljaju nabrzaka i preko "one stvari" da bi stigli na sledeću "tezgu". Sramota. Šta će kome njihove "usluge"??

Portir

30.09.2023 17:55

Krstenje u manastiru Grgeteg je besplatno, svake subote.

Ratko

01.10.2023 02:04

Cenu odredjuje pop sa crkvenom upravom. Mada kada je davao zakletvu kaže zakon biće nagradjen od osobe po mogućnosti Njene