UKC KRAGUJEVAC OD SUTRA UVODI STROGE MERE! Zaštitne maske su OBAVEZNE, u nekim klinikama ZABRANJENE i posete!

Autor:

Vesti

19.09.2023

17:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom i preporukama Radne grupe Ministarstva zdravlja zbog Kovid pandemije, rukovodstvo UKC KRagujevac od sutra uvodi niz mera.

UKC KRAGUJEVAC OD SUTRA UVODI STROGE MERE! Zaštitne maske su OBAVEZNE, u nekim klinikama ZABRANJENE i posete!

Foto: Tanjug/ T. RADOVANOVIĆ

U skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom, kragujevački Univerzitetski klinički centar od sutra uvodi mere, koje podrazumevaju obavezno nošenje zaštitnih maski, na pojedinim klinikama su zabranjene i posete.

U skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom i preporukama Radne grupe Ministarstva zdravlja za postupanje u uslovima pandemije COVID 19, rukovodstvo Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac utvrdilo je niz mere, koje će se primenjivati u toj zdravstvenoj ustanovi, prenosi lokalni portal InfoKG:

- Obavezno je nošenje zaštitnih maski za zaposlene medicinske i pomoćne radnike, kao i za posetioce, studente i učenike.

Foto: Tanjug/AP

Nošenje maski

- Zabranjuju se posete imunokompromitovanim pacijentima u Univerzitetskom kliničkom centru Kragujevac u:

1. Jedinicama intenzivnog lečenja

2. Klinici za infektivne bolesti

3. Klinici za hematologiju

4. Centru za internističku onkologiju

5. Centru za radijacionu onkologiju

- U ostalim klinikama i centrima Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac, posete hospitalizovanim pacijentima su dozvoljene utorkom i četvrtkom od 15 - 15:30 časova, uz obavezno nošenje zaštitnih maski. Dozvoljen je ulazak samo jedne osobe.

- Testiranje na SARS COV-2 brzim antigenskim testovima, vrši se SAMO kod pacijenata i zaposlenih sa znacima akutne respiratorne infekcije, u skladu sa važećim Stručno metodološkim uputstvom.

To je saopšteno iz Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac i naglašeno da te mere stupaju od sutra na snagu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading