TEORETIČARKA MUZIKE KOJA LEČI DECU OD AUTIZMA: Ne koristim medicinske mere, ne prepisujem lekove, ni terapiju

Autor:

Vesti

15.09.2023

09:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ana Ivanović koja je u žižu javnosti dospela tako što je na Instagramu za veću sumu novca nudila brzo rešenje za autizam kod dece, a koji stručnjaci širom sveta već godinama bezuspešno pokušavaju da "dešifruju" i nađu mu bar uzrok, kaže da nije medicinski stručnjak i da ne koristi medicinske mere, lekove i terapiju.

TEORETIČARKA MUZIKE KOJA LEČI DECU OD AUTIZMA: Ne koristim medicinske mere, ne prepisujem lekove, ni terapiju

Foto: Shutterstock, Instagram/resi_autizam, Youtube

Ana Ivanović na svojoj Instagram stranici "Reši autizam", za novac, koji za srpske uslove nije mali, nešto oko 500 evra, obećava roditeljima da će kroz njen jednomesečni program deca, između ostalog i progovoriti. Ona je u biografiji navela da je po struci teoretičarka muzike, a da se bavi rešavanjem problema autizma na osnovu ličnog iskustva, jer je upravo ovaj zdravstveni problem imao njen sin.

Kako je naveo pravni zastupnik Ane Ivanović, ona u radu sa decom koja boluju od autizma ne koristi medicinske mere, lekove i terapiju.

- Podnosilac (Ana Ivanović, prim. aut.) ne predstavlja medicinskog stručnjaka i ni u jednom komadu sadrzaja nije iznosila tvrdnje da autizam leci, niti je prepisivala medicinske mere, lekove i terapiju.

Sve što je izneto na profilima i u programima koje radi, bazirano je na ličnom iskustvu autorke, i programima, edukacijama i tretmanima koje je sprovodila sa svojim detetom, a sa ciljem i željom da se roditeljima omogući brži i sistematizovani pristup informacijama koje su dostupne, uz referenciranje izvora i upućivanje na medicinske i druge stručnjake iz ove oblasti - stoji u saopštenju zastupnika Ane Ivanović.

Kako je već postavljano pitanje, kako je moguće da neko ko nije ni lekar, ni neuropsihijatar, niti logoped ili defektolog, već je teoretičar muzike rešava probleme autizma, Ana Ivanović odgovara:

- Ja sam Ana Ivanović, imam 32 godine i majka sam dva dečaka, od 10 i šest godina. Po struci sam dirigent i vodim hor za decu i odrasle pri jednoj crkvi u Beogradu. Ali mi je primarno da radim na edukaciji roditelja sa decom sa autizmom i drugim neurorazvojnim poremećajima, jer se već godinama edukujem na tom polju, a na čemu sam masterirala sa mojim starijim sinom - napisala je Ivanović u jednom postu ranije na Instagramu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading