"REKLI SU MI DA SAM ŽRTVA CRNE MAGIJE I DA SAM POPILA MRTVAČKU VODU": Draganu prevaranti ojadili za 200.000 dinara: "Bila sam kao u nekom bunilu"

Autor:

Vesti

12.09.2023

17:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragana je prevarantima dala novac, svoju fotografiju, datum rođenja, tražili su joj čak i otisak dlana, a oni su se, s druge strane, krili iza lažnih profila sa kojih su vrbovali naivne.

"REKLI SU MI DA SAM ŽRTVA CRNE MAGIJE I DA SAM POPILA MRTVAČKU VODU": Draganu prevaranti ojadili za 200.000 dinara: "Bila sam kao u nekom bunilu"

Foto: Profimedia

Iako nude razna izlečenja, gatare, vračare i nadrilekari ne samo da mogu lakoverne ljude da finansijski iscrpe, već i psihički, što može biti veoma štetno i opasno po njihovo zdravlje. Upravo u takav jedan "začaran krug" upala je Novosađanka Dragana N..

Ona je ispričala da je postala žrtva vračara koje su ordinirale preko društvenih mreža. Svakodnevno im je plaćala svakojake rituale jer su joj govorili da su ona i ćerka žrtve crne magije i da su popile mrtvačku vodu!

- Vidovnjacima sa društvenih mreža sam dala za mesec dana 200.000 dinara i bila sam prevarena. U oktobru 2021. sam postala meta lažnih vidovnjaka na Fejsbuku, čije sam profile povremeno pratila i gledala šta pričaju i pišu. Oni privlače ljude tako što vam poruče da ostavite broj, horoskopski znak ili datum rođenja i oni vam napišu šta vas čeka - ispričala je ona za Kurir.

Kako je objasnila, navukli su je tako što su joj rekli da ima crnu magiju u kući. Nakon što im je odgovorila na poruku počeli su da joj se javljaju i pišu kako je fizički i psihički iscrpljena, da je umorna od problema, da su joj svi planovi propali i da ima "mržnju u porodici".

- Time su me uvukli u svoj začarani krug i počeli da traže novac kako bi mi pomogli. Dešavalo se da sam nedeljno uplaćivala po 12.000, 15.000 dinara. Pisali su mi sa tri različita profila, a mislim da zapravo rade zajedno - rekla je ona i navela da se nikada ranije nije obazirala na vidovnjake, vračare i magijske rituale, te da je to bilo prvi put da je uvučena u ovako nešto.

- Ono što me plašilo i uznemiravalo je priča da je na kuću bačena crna magija, da smo ja i moja ćerka popile mrtvačku vodu, a da oni mogu da nam pomognu i naprave amajliju. Govorili su mi da sam loše i da moraju da mi zakažu lajv kako bi mi bilo bolje, te i da će doći kod mene u kuću zbog rituala, ali da moram sve da platim - objašnjava Dragana.

Jedna prevarantkinja joj je potom rekla da joj je napravila amajliju koju mora da plati 150 evra, a da, ako je ne uzme, ona će je baciti i desiće joj se nešto loše. Trpela je, kako kaže, konstantni pritisak zbog njihovih poruka, uvlačili su je sve više i bila je kao u bunilu. Postala je negativna i loše je uticala na svoju okolinu, što su, kako kaže, svi primetili.

- Osećala sam kao da u meni postoje dve ličnosti, jedna koja mi govori da se trgnem i da je sve to laž, a druga koja je ipak mislila da oni mogu da mi pomognu i da me reše tih zlih stvari. Obuzimale su me mračne misli, pa sam počela i više lekova da pijem nego obično.

Dragana je prevarantima dala novac, svoju fotografiju, datum rođenja, tražili su joj čak i otisak dlana, a oni su se, s druge strane, krili iza lažnih profila sa kojih su vrbovali naivne.

Ona je uspela da se trgne i da prestane da podleže njihovim manipulacijama. Posle mesec dana je prekinula svaki kontakt s njima, ali joj s nekih novih profila i dalje stižu poruke. Tada se obratila i policiji koji su je uputili da podnese tužbu jer je imala sve dokaze u telefonu.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading