MIJA BOGOMOLJAC JE NAJDUGOVEČNIJI "VLADAR" U SRBIJI: Izgradio je sugrađanima crkvu, školu i most, ali jednu stvar nikako da reši

Autor:

Vesti

02.09.2023

13:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miodrag Milivojević se punih pedeset godina nalazi na mestu predsednika svoje mesne zajednice, jer ga na tu funkciju pola veka biraju meštani sela Gostinice.

MIJA BOGOMOLJAC JE NAJDUGOVEČNIJI  "VLADAR" U SRBIJI: Izgradio je sugrađanima crkvu, školu i most, ali jednu stvar nikako da reši

Foto: RINA

U selu Gostinica na obroncima Jelove gore živi Miodrag Milivojević koji je bogomoljac i dobrotvor. On je u ovom selu podigao crkvu, školu i električnu mrežu, a vodi se poučen očevim savetima koji mu je preneo ljubav prema Bogu i veri.

Miodrag kaže da je bitno poštovati državu i vlast, kao i da su ga meštani sela stalno birali kao predvodnika, a on im je zauzvrat napravio električne bandere, most i renovirao školu, piše Informer. Miodrag se punih pedeset godina nalazi na mestu predsednika svoje mesne zajednice, jer ga na tu funkciju pola veka biraju meštani sela Gostinice i nemaju nameru da ga menjaju.

Foto: RINA

 

Otac je išao osam kilometara svaki dan u crkvu u susednom selu i uvek mi je pričao o Bogu i veri. Otac me je naučio da treba biti pošten i čestit i da se pomogne drugome, ali pre svega je bitno poštovati državu i vlast. Meštani sela su me stalno birali kao predvodnika, a ja sam im zauzvrat napravio električne bandere i most, renovirao sam školu uz pomoć države i tako vratili decu u školu - kazao je Miodrag novinarima.

On navodi da je uz pomoć prijatelja podigao i crkvu u Gostinici.

- Crkva je podignuta i osvešćena od strane oca Justina. Prijatelji iz Amerike su dali novac za podizanje ove svetinje, česma koja se nalazi kod crkve sadrži i spomenik koji označava poginule junake iz tog sela - rekao je Miodrag, kojeg od milošte zovu Mija Bogomoljac.

Foto: RINA

 

Kako kažu meštani, Mija je mnogo uradio za svoj kraj, ali jedino do njegovog doma nije stigao asfalt. Miodrag i dalje veruje u državu i Boga i tako će proživeti ceo svoj vek, ne gubeći nadu da će i novi put završiti.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading