SELO KOD PLJEVALJA PRIRODNI FENOMEN, SMRZAVAJU SE USRED LETA: Kosanica NAJHLADNIJE mesto u Crnoj Gori, jutros izmereno -2!

Autor:

Svet

09.08.2023

12:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selo Kosanica kod Pljevalja bilo je u sredu ujutru najhladnije mesto u Crnoj Gori.

SELO KOD PLJEVALJA PRIRODNI FENOMEN, SMRZAVAJU SE USRED LETA: Kosanica NAJHLADNIJE mesto u Crnoj Gori, jutros izmereno -2!

Foto: pixabay.com

Instrumenti Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore izmerili su jutros u 6.30 sati u Kosanici, koja je udaljena tridesetak kilometara od Pljevalja, temperaturu od -1,52 stepena Celzijusa, navode Vijesti.

Temperatura ispod nule konstantno je bila u periodu od tri do sedam sati.

U deset sati u Kosanici je izmerena temperatura od 15 stepeni Celzijusa.

Vijesti navode da je u Pljevljima takođe jutros bilo hladno i maglovito. U pet sati izmerena je temperatura od svega pet stepeni dok je u deset sati temperatura u Pljevljima bila 14 stepeni.

 

Pljevaljsko selo Kosanica, smešteno pored puta Pljevlja - Đurđevića Tara, zvanično je najhladnije mesto u Crnoj Gori. Instrumenti Hidrometeorološkog zavoda 25. januara prošle godine izmerili su temperaturu od -33,2 stepena.

Ranija zvanično najniža temperatura u Crnoj Gori zabeležena je u Rožajama 1985. godine. Tada su izmerena -32 stepena Celzijusa.

Niske temeperature u Kosanici izmerene su i 12. marta prošle godine u jutarnjim satima -30,1 stepen, a dan kasnije -29,6.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading