MILOŠ SPASIO DEVOJČICU NA TASOSU, PA ZBOG JEDNE STVARI ZAVRŠIO NA UDARU KRITIČARA: Svojom izjavom podelio društvene mreže i izavao gnev

Autor:

Vesti

31.08.2023

18:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U njegovom obraćanju se istakao savet koji je uputio roditeljima i koji je izazvao kontroverzu.

MILOŠ SPASIO DEVOJČICU NA TASOSU, PA ZBOG JEDNE STVARI ZAVRŠIO NA UDARU KRITIČARA: Svojom izjavom podelio društvene mreže i izavao gnev

Foto: LIVE FROM GREECE, FACEBOOK / SCREENSHOT

Nesumnjivo, Srbin Miloš Janković, koji je danas postao heroj zahvaljujući svojoj hrabroj akciji spašavanja šestogodišnje devojčice sa šlaufom na Tasosu, nedavno se našao pod kritikama.

Ovaj izuzetni čin je prvo podelila Nikana u Fejsbuk grupi "Live from Greece". Prema Jankovićevom opisu, vetar je brzo povlačio devojčicu ka otvorenom moru na Paradajz biču. U njegovom obraćanju se istakao savet koji je uputio roditeljima i koji je izazvao kontroverzu.

- Možete to objaviti na vašem instagram profilu radi podizanja svesti kod ljudi i skrenuti pažnju majkama naročito da svoju decu ne ispuštaju olako na dušecima jer avantura može lako preći u tragediju - napisao je Miloš.

Kritike su usledile zbog naglašavanja majki u ovoj rečenici, što je odvuklo pažnju sa čina heroizma. Nekoliko komentara je istaklo važnost uključivanja i očeva u slične situacije, kao što je to jedna gospođa navela: "Svaka pohvala, ali ne treba zaboraviti i očeve na moru (možda posebno njih upozoriti)!"

Ostali komentatori su produžili u istom pravcu: "Izgleda da se majkama pripisuje krivica za sve. Možda je ovo namerno napisano, s obzirom na to da neki očevi nikada ne sazre.," napisala je jedna korisnica.

Republika

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Diskusija o tome ko je odgovoran za brigu o deci i zašto je Miloš spomenuo samo majke, a ne i očeve, nastavila se u istom tonu. "Molim vas, zar su samo majke ovde uključene? Očevi će samo piti hladno pivo, a majke treba da brinu o deci? Jer gospodin upozorava samo majke, očigledno," i "Samo majke? Da li to znači da su samo one odgovorne? Ostatak će preuzeti majke???" bili su neki od komentara.

Srećom, ispod tih komentara bilo je i onih koji su isticali sam čin herojstva koji je Miloš ostvario, fokusirajući se na suštinsko značenje. "Čestitke", "Miloš je heroj", "Bravo za ovog izuzetnog čoveka. Nadam se da će neki roditelji ozbiljno shvatiti ovu poruku i pažljivo pratiti svoju decu na plaži. Mnogi ne shvataju opasnost dušeka, opasnosti za decu koja su nedavno jela i ulaze u vodu (mnogo dece je izgubljeno zbog toga), opasnosti da deca nestanu na plaži zbog gubitka orijentacije ili otmičara. Roditelji, budite budni, čuvajte i pazite na svoju decu, opasnost je svuda," komentarisali su podržavajući ovu herojsku akciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading