ISKORISTITE JOŠ TRI DANA SUNCA, JER POSLE SLEDI RUŽNO VREME: Evo šta nas očekuje od utorka u Srbiji!

Autor:

Vesti

25.08.2023

17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako nas u narednim danima očekuje veoma toplo vreme, sredinom sledeće nedelje biće osetno svežije uz dnevni maksimum od +17 do +25 stepeni Celzijusa.

ISKORISTITE JOŠ TRI DANA SUNCA, JER POSLE SLEDI RUŽNO VREME: Evo šta nas očekuje od utorka u Srbiji!

Foto: Pixabay.com

Nevreme

Ekstremno topli dani sa visokim temperaturama, koji će u proseku biti oko 37 stepeni, očekuju nas za vikend i ponedeljak. 

Meteorolog Marko Čubrilo, istakao je da se ponegde mogu dogoditi i lokalni pljuskovi, pre svega u nedelju posle podne. Ipak, nešto jače pogoršanje uz snažne grmljavinske pljuskove i lokalne nepogode očekuje se pred zoru u utorak, kada bi nevreme trebalo stići do istoka Srbije.

Biće uslova za pojavu snažnih vremenskih nepogoda uz pojavu vrlo obilne kiše, sa gradom, orkanskim vetrom dok bi u zoni snažnih pljuskova za vrlo kratko vreme moglo pasti i preko 40mm taloga.

Snaga nevremena moći će da se proceni kako kaže Čubrilo tek u nedelju kada promena uđe u opseg visokorezolucionih modela. 

Nestabilno uz grmljavinske pljuskove i svežije biće i utorak ali se češća pojava padavina očekuje nad južnim Jadranom, istokom BiH, Crnom Gorom i Srbijom, dok bi u sredu lokalnih padavina verovatno bilo samo u planinskom delu ovih država.

 

https://www.facebook.com/marko.cubrilo1/posts/10228363869789052?ref=embed_post

 

Iako nas u narednim danima očekuje veoma toplo vreme, sredinom sledeće nedelje biće osetno svežije uz dnevni maksimum od +17 do +25 stepeni Celzijusa, dok će na visokim planinama BiH i Crene Gore maksimum biti samo oko +14 stepeni Celzijusa. Duž Jadrana će od ponedeljak uveče jugo okretati na jaku i vrlo jaku buru.

U sredu će uticaj ciklona slabiti ali će i dalje nad nama uslovljavati promenljivo oblačno vreme, ponegde uz pljuskove, pre svega na planinama BiH, Crne Gore i Srbije. Vetar će biti umeren, severozapadni. 

Početkom septembra deluje da sledi novo otopljenje, ali maksimumi više neće biti ni približno tako visoki kao ovih dana i takođe, neće dugo trajati. Posle 05. septembra bi ponovo postalo nestabilnije uz česte pljuskove, dok je novo, jače, pogoršanje moguće oko 09. septembra.

Čubrilo upozorava da su svi izneti podaci i procene su rezultat obrade i tumačenja numeričkih modela, i da za zvanične informacije treba pratite državne prognostičke zavode.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading