"Mudrost traume" dr Gabora Matea

Autor:

Vesti

23.08.2023

21:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković Fondacija drugu godinu zaredom dovodi globalno priznate stručnjake u naš region da govore na temu ranog razvoja dece, podižući svest o veoma važnim temama koje se tiču, kako roditelja, tako i celog društva. U okviru međunarodno priznatog programa „Podrška, NE perfekcija“ koji Novak Đoković Fondacija već 6 godina uspešno sprovodi, u Srbiju dolazi poznati govornik i autor bestselera, dr Gabor Mate.

"Mudrost traume" dr Gabora Matea

Foto: Novak Đoković Fondacija

Dr Mate će održati tri razgovora – u Beogradu 7. oktobra u MTS dvorani, u Sarajevu 10. oktobra u Bosanskom kulturnom centru i u Banjaluci 12. oktobra u Sportskoj dvorani “Obilićevo”. Pored razgovora, dr Mate će održati i dve celodnevne radionice, i to u Beogradu 8. 10. u hotelu Crowne Plaza i 14. 10. u Ljubljani u Cankarjevom domu.

Prethodnica dolaska dr Matea biće prikazivanje dokumentarnog filma Mudrost traume koji govori o njegovom radu. Projekcije dokumentarnog filma “Mudrost traume” organizovana je u okviru programa “Podrška, NE perfekcija” koji Novak Đoković Fondacija uspešno realizuje već 6 godina i biće premijerno prikazan u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Skoplju, Podgorici, Ljubljani i Sarajevu, kao i drugim gradovima širom Srbije i regiona. U periodu od 18. do 30. septembra, 40 projekcija filma biće prikazano u 24 grada i šest zemalja našeg regiona, sa najvećim brojem projekcija u Cineplexx bioskopima. Upravo je na sajtu Cineplexxa moguća kupovina karata za projekcije čiji su domaćini, kao i na blagajnama bioskopa.

Republika

Foto: Novak Đoković Fondacija

 

 

Sedam projekcija imaće status premijera i biće praćene panelima, na kojima će stalnu postavku činiti suosnivačica i globalna direktorka Novak Đoković Fondacije – Jelena Đoković, programski direktor NDF i koautor programa „Podrška, ne perfekcija“ – dr Smiljana Grujić, osnivač Centra za nestalu i zlostavljanu decu (nekadašnja Fondacija „Tijana Jurić“) – Igor Jurić, kao i lokalni stručnjaci. Premijere filma i paneli nakon projekcije će se održati u bioskopima Cineplexx u Beogradu (TC Galerija, 18. septembar), Novom Sadu (TC Promenada, 19. septembar) i Nišu (TC Stop Shop, 20. septembar), Skoplju (TC City Mall, 21. septembar), Sarajevu (25. septembar), Ljubljani (TC Rudnik, 27. septembar) i Podgorici (TC BIG, 29. septembar).

Sav prihod od prodatih ulaznica biće prosleđen Novak Đoković Fondaciji i njenim programima usmerenim ka unapređenju kompetencija roditelja i dobrobiti dece.

Republika

Foto: Novak Đoković Fondacija

 

 

Kada je reč o drugim, redovnim projekcijama u Cineplexx bioskopima širom Srbije, one su sledeće:

SRBIJA (BEOGRAD)

TC Galerija, 19.09.

TC Ušće, 20.09.

TC BIG, 21. 09.

TC BEO, 22.09.

TC Delta City, 25.09.

SRBIJA (DRUGI GRADOVI)

Novi Sad, TC Promenada, 20.09.

Kragujevac, TC BIG, 21.09.

Niš, TC Stop Shop, 21.09.

CRNA GORA

Podgorica, TC BIG, 30.09.

BOSNA I HERCEGOVINA

Sarajevo, Cineplexx, 26.09.

SLOVENIJA

Ljubljana, TC Rudnik, 27.09.

Maribor, TC Ikona, 28.09.

Novo Mesto, Planet Tuš, 28.09.

Celje, Planet Tuš, 30.09.

HRVATSKA

Zagreb, City Center One East, 21.09.

Kada je reč o ustanovama kulture i drugim centrima u kojima će biti organizovane dodatne projekcije filma, koje će biti besplatne, karte će se preuzimati na blagajnama tih ustanova.

Ustanove su sledeće:

SRBIJA

Kruševac, Kulturni centar, 21.09.

Šabac, Kulturni centar, 25.09.

Čačak, Kulturni centar, 27. 09.

Kraljevo, Kulturni centar, 28. 09.

Subotica, Euro Cinemas, 29. 09.

CRNA GORA

Herceg Novi, Kulturni centar PARK, 30.09.

BOSNA I HERCEGOVINA

Banja Luka, Pozorište Jazavac, 26.09.

Bijeljina, Centar za kulturu, 26. 09.

Tuzla, Narodno pozorište, 26. 09.

Mostar, Narodno pozorište, 26.09.

Premijere i projekcije dokumentarnog filma poslužiće i kao katalizator za seriju transformativnih radionica i angažovanih razgovora koje će u oktobru voditi lično dr Gabor Mate širom Balkana – u Beogradu, Banja Luci, Sarajevu i Ljubljani. Ovi događaji imaju za cilj da osnaže učesnike vrednim uvidima i praktičnim alatima za suočavanje sa traumom, podsticanje emocionalne otpornosti i stvaranje zdravije i saosećajnije zajednice.

Više o programu “Podrška, NE perfekcija” i radu dr Gabora Matea možete saznati na sledećim linkovima

https://novakdjokovicfoundation.org/sr/hajde-da-zajedno-radimo-i-razbijemo-krugove-traume/

https://novakdjokovicfoundation.org/sr/gabor-mate/

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading