OVO JE DR NIKOLIĆ KOJI JE MALOM LAVU DAO NAJSKUPLJI LEK NA SVETU: Mališan se oporavlja od svoje terapije!

Autor:

Vesti

23.08.2023

14:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mali Lav Teodorović (2) koji boluje od spinalne mišićne atrofije, prvi je u Srbiji primio gensku terapiju Zolgensma u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

OVO JE DR NIKOLIĆ KOJI JE MALOM LAVU DAO NAJSKUPLJI LEK NA SVETU: Mališan se oporavlja od svoje terapije!

Foto: printscreen/Pink

Profesor dr Dimitrije Nikolić iz Dečje klinike u Tiršovoj dao je malom hrabrom Lavu lek i za TV Pink rekao da sa zadovoljstvom možemo da konstatujemo da je današnja terapija prošla bez ikakvih komplikacija i da dalje očekuju praćenje pacijenta i oporavak svih motornih funkcija.

- Sa zadovoljstvom možemo da kažemo da je i ovaj poslednji deo terapijskih opcija u nizu kada je lečenje pacijenata sa SMA ispunjen i da uz nešto što je revolucionarna stvar, takođe uz otpočinjanje neonatalnog skirninga na SMA Srbija će postati jedna od zemalja koja primenjuje sve i preventivne i kurativne mere lečenja ovih pacijenata po najvišim medicinskim standardima - rekao je Nikolić.

Podsetimo, ovim predivnim povodom koji je obradovao sve, majka dečaka, Sonja Teodorović, prvi put se oglasila za naš portal.

Lav je odlično primio terapiju, uz osmeh, kao pravi lav.  Znate, kada jednom roditelju saopštite takvu vest kakvu smo mi primili pre dva meseca, svaki dan je za nas večnost. Ne mogu da kažem da se nisam nadala, očekivali smo da će ljudi pomoći. Mi smo toliko presrećni i zahvalni ovim divnim lekarima, svaka čast njima i državi koja nam je pomogla. 

Lavova majka, i dalje pod utiskom današnjeg dana, govorila je i o pozivu koji im je pomerio svet i ulio nadu.

Dok se prikupljao novac za lečenje, usledio je i poziv dr Sanje Radojević Škodrić, direktorke Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje koji im je promenio sve.

Delovalo mi je nestvarno, dobili smo vetar u leđa i nismo odustajali od borbe - rekla je Sonja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading