KRPILI GA VIŠE OD ŠEST SATI! Tim lekara iz UKC Niš napravio neverovatan podvig! SPASLI RUKU ČOVEKU KOME JE CIRKULAR ODSEKAO ŠAKU! (FOTO)

Autor:

Vesti

22.08.2023

17:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cekićeva ruka će nakon rehabilitacije biti funkcionalna 70-80 odsto, rekao je specijalista plastične hirurgije i vođa tima dr Goran Đorđević.

KRPILI GA VIŠE OD ŠEST SATI! Tim lekara iz UKC Niš napravio neverovatan podvig! SPASLI RUKU ČOVEKU KOME JE CIRKULAR ODSEKAO ŠAKU! (FOTO)

Foto: Privatna arhiva

Lekari i sestre Univerzitetsko-kliničkog centra Niš napravili su čudesan i herojski podvig jer su uspeli da cirkularom odsečenu šaku pacijentu Zoranu Cekiću (64) prišiju za ruku.

Operacija je trajala celih šest i po sati, a Cekić već "mrda" prstima!

Do nesreće, u kojoj je Zoran Cekić, umalo ostao bez dela tela, došlo je u nedelju, dok je čovek sekao drva za zimu. On je cirkularom zakačio sebi šaku i gotovo je amputirao. Naime, šaka mu se držala samo na deliću kože. 

Cekićeva ruka će nakon rehabilitacije biti funkcionalna 70-80 odsto, rekao je specijalista plastične hirurgije i vođa tima dr Goran Đorđević.

Zoran Cekić, koji je inače rodom iz Vranja, zahvalan je do neba doktorima.

- Mi smo sekli drva, nekih metar, metar i po, ovde u naselju Ledena Stena. Papučica je bila u takvom položaju da je cirkular radio, ja sam se nadvio nad mašinu, ne znam ni zašto, i tada se dogodio trenutak nepažnje, kad mi je sečivo otkinulo šaku - rekao je novinarima danas Zoran Cekić:

Republika

Foto: Privatna arhiva

Dr Goran Đorđević, spec.plastične i rekonstruktivne hirurgije i dr Nemanja Stepanović, spec.vaskularne hirurgije

 

- Ona je visila na kožici. Što je najgore, ja sam sve vreme bio svestan. To je trajalo nekih pet minuta, dok nije stigla pomoć, i mogu vam reći da i nisam osećao neki preterani bol. Ja sam mislio da to može svakom da se desi, samo meni ne, jer imam iskustva sa cirkularom. Moram da kažem da sam prezahvalan svim doktorima jer su mi vrhunski uradili ruku.

Jedan od lekara je objasnio da je na prijemu Zorana Cekića u bolnicu, kožica o koju je visila šaka mogla prerezati običnom grickalicom.

U ekipi koja je Cekiću spasla šaku bili su ortoped dr Ivan Micić, dr Nemanja Stepanović, mladi vaskularni hirurg i vođa tima, plastični hirurg Goran Đorđević, i dr Snežana Ljubomirović, koja je vodila anesteziju.

- Hitno smo se sakupili, bilo je desetak lekara, i odlučili smo da hitno reagujemo kako bi se šaka pacijentu vratila na ruku - objasnio je doktor Đorđević.

Lekari su rekli da je operacija bila kritična, ali uz dobru asistenciju i koncentrisanost sve je prošlo kako je planirano.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading