PLJUSKOVI I GRMLJAVINA STIŽU U SRBIJU U NAREDNIM SATIMA! RHMZ izdao upozorenje građanima - OVAJ deo zemlje na glavnom udaru

Autor:

Vesti

19.08.2023

18:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pogledajte kakvo nas vreme očekuje danas, a i narednih dana.

PLJUSKOVI I GRMLJAVINA STIŽU U SRBIJU U NAREDNIM SATIMA! RHMZ izdao upozorenje građanima - OVAJ deo zemlje na glavnom udaru

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić, Pixabay.com

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) izdao je novo saopštenje u kome ističe da će u toku popodneva doći do oblačnosti sa kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom na jugozapadu Srbije.

- U toku popodneva na jugozapadu Srbije uz lokalni razvoj oblačnosti sa kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom - navodi se u RHMZ najavi.

Vreme narednih dana

Meteorolog Marko Čubrilo prethodno je najavio da nas narednih dana očekuje toplo i sparno vreme. 

Prema rečima meteorologa Marka Čubrila, do nedelje treba očekivati povremeno pljuskove, a zatim sledi uglavnom suvo vreme i oko 22. avgusta i veoma toplo u pojedinim krajevima.

Posle 25. avgusta, stoji signal za osetniju promenu vremena uz pljuskove i jače osveženje.

- U petak će biti promenljivo oblačno uz duže sunčane intervale, ali će i dalje biti sparno i nestabilno. Najveća verovatnoća za pojavu pljuskova je nad delovima zapadne Srbije, istočne Slavonije, istočne, severoistočne i središnje Bosne i Hercegovine, kao i na severu Crne Gore - kaže Marko Čubrilo u najnovijoj vremenskoj prognozi.Vetar će biti uglavnom slab, a dnevne maksimalne temperature će se kretati od +26 do +31, na jugu regiona oko +35 stepeni Celzijusa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading