MALI: Sve linije prevoza idu nesmetano, ulice prohodne!

Autor: Tanjug

Vesti

26.02.2018

08:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Sve linije gradskog saobraćajnog preduzeća u Beogradu funkcionišu nesmetano, nema skraćenja, niti ukidanja, isto važi i za autobuse "Laste", Beogradske elektrane greju 24 sata neprekidno i sve ulice prvog i drugog prioriteta "crne" su i prohodne", izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

RepublikaFoto: Tanjug/O. TOSKIĆ
Beograd spreman za vejavicu i minus

- I pored toga što je palo više od 2,5 cm snega tokom noći, kao što vidite, ulice i prvog i drugog prioriteta su i dalje crne i prohodne u ovom trenutku. Na ulicama imamo oko 1.300 radnika komunalnog sistema, 63 multikar vozila, 160 kamiona i još 50 različitih mašina - rekao je Mali za Tanjug nakon sednice Štaba za vanredne situacije, posvećene zimskoj službi.

Gradonačelnik kaže da je urađen dobar posao tokom noći, s obzirom na to da su ulice posute sa 1.000 tona soli, kao i sa 100 tona rastvora kalcijum hlorida.

 - Rezultat toga se i vidi, s obzirom na to da nema zastoja, sve linije gradskog saobraćajnog preduzeća funkcionišu nesmetano, nema skraćenja, nema ukidanja. Isto važi i za Lastu. Očekujem da će ove padavine trajati do sutra ujutru, a ledeni dani do kraja nedelje - rekao je Mali.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Siniša Mali

Kao zaključak Štaba za vanredne situacije, gradonačelnik kaže da će se nastaviti u istom stepenu angažovanja, koji će se podići, ako bude potrebno, kako bi se obezbedilo da grad funckioniše nesmetano.

- Za sada, kažem, borimo se sa ovim vremenskim uslovima, sve što smo mogli da uradimo, uradili smo i rezultati se na terenu i vide - zaključio je Mali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (99)

Loading
Baki

26.02.2018 09:05

Tako radi prava vlast. Iskreno mislim da je Mali bio veoma uspesan gradonacelnik i da bi valjalo da nastavi sa obavljanjem te funkcije. Ekipu koja pobedjuje ne treba menjati, kazu u sportu.

Sanja

26.02.2018 09:06

Život u Beogradu se odvija nesmetano.

Drazen

26.02.2018 09:07

Samo me zanima kako bi ovaj Beograd funkcionisao da padne sneg u novembru i da se zadrzi do marta.

Janko

26.02.2018 11:25

@Drazen - Sve funkcionise bas kako treba. Nemamo nikakvih problema u saobracaju niti ce ih biti.