STIŽE JAKA KOŠAVA SA GRMLJAVINOM: Uticaj visinskog ciklona ide ka Srbiji!

Autor:

Vesti

14.08.2023

22:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U utorak i sredu, promenljivo oblačno vreme će biti karakteristično za Srbiju.

STIŽE JAKA KOŠAVA SA GRMLJAVINOM: Uticaj visinskog ciklona ide ka Srbiji!

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ, Shutterstock

U narednim danima, Srbija će biti pod snažnim uticajem visinskog ciklona sa centrom iznad Grčke, što će rezultirati promenljivim vremenskim uslovima širom zemlje. Oblačnost će dominirati nebom, a vetrovito vreme će dodatno obogatiti atmosfersku sliku.

U utorak i sredu, promenljivo oblačno vreme će biti karakteristično za Srbiju. Lokalni pljuskovi i grmljavina moguće su u nekim delovima zemlje, mada će padavine biti neredovno raspoređene. Maksimalne temperature će se kretati od 28 do 32°C, sa Beogradom koji očekuje do 30°C i Negotinskom Krajinom sa prognozom do 27°C za utorak, prenosi Telegraf.rs.

Utorak će doneti i pojačan vetar iz pravaca istoka, jugoistoka i severoistoka, sa posebno jakim vetrovima očekivanim u košavskom području i Beogradu. Tokom kasnijih časova, vetar će postepeno slabiti, da bi se u sredu tokom dana ponovo pojačao.

Očekuje se da će se stabilizacija vremenskih uslova dogoditi krajem sedmice. Sunčano i toplije vreme će preovladati, a uticaj anticklona sa jugozapada i Mediterana će se sve više pojačavati. Topla vazdušna masa će postepeno pristizati u naš region, najavljeno za početak sledeće sedmice. Maksimalne temperature bi mogle premašiti 35°C tokom ovog perioda.

Iako je najavljivani toplotni talas koji je bio predviđen za kraj ove nedelje pomeren i oslabljen, visinski ciklon igra ključnu ulogu u kontroli prodora vrelog vazduha sa severa Afrike. Prema trenutnim prognozama, zahlađenje i pad temperature se ne očekuju pre 26-27. avgusta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading