Sve novorođene bebe u Valjevu dobijaju bebi hranilice!

Autor:

Vesti

11.08.2023

12:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dodela bebi hranilica za bebe rođene u prvoj polovini godine je otvorena dodelom 20 bebi hranilica.

Sve novorođene bebe u Valjevu dobijaju bebi hranilice!

Foto: Promo

Fondacija "Humana srca" ove godine je na 36. tradicionalnim "Tešnjarskim večerima" u Valjevu, sa predstavnicima grada otvorila projekat, pod nazivom "Bebe naše blago".
Kao podrška populacionoj politici grada i države, Fondacija je u ovaj projekat uložila 3.600.000 dinara, kojim je obezbedila 800 hranilica za sve novorođene bebe u 2023. godini.

Dodela bebi hranilica za bebe rođene u prvoj polovini godine je otvorena dodelom 20 bebi hranilica. Ostale porodice će svoje hranilice moći preuzeti u gradskoj kući uz ličnu kartu i potpis o preuzimanju robe u narednim danima. Sve bebe rođene u drugoj polovini godine će svoje hranilice dobiti početkom 2024. godine.

Foto: Promo

 

- Ponosna sam što sam danas u Valjevu, za koji me veže mnogo lepih mladalačkih uspomena i što je baš ovaj grad izabran da bude deo velikog projekta, koji za cilj ima da se podrže porodice i podstakne rađanje beba, kao najvećeg bogastva naše zemlje. Zahvaljujemo se gradu Valjevu i gradonačelniku što su nas podržali u ideji da bebama u Valjevu ulepšamo prve dane života, jer bez njihove logističke podrške ništa od ovoga ne bi bilo moguće. Velika nam je čast i što je grad odlučio da ova akcija postane tradicionalna, odnosno, da svaka beba rođena u narednim godinama takođe dobije bebi hranilicu od grada - istakla je Nikolina Đujić, izvršna direktorka Fondacije.

Takođe je pozvala i sve privrednike iz ovog kraja, a i šire, da podrže svoje lokalne sredine, da se aktiviraju i pomognu svojoj zajednici da se porodice očuvaju i da se podstakne natalitet, da pokažemo srpski mentalitet i inat sumornim brojkama, koje pokazuju da nas je svake godine sve manje.

Foto: Promo

 

Gradonačelnik Valjeva, Lazar Gojković je istakao da grad ima veoma razvijenu mrežu i sistem socijalnih davanja i populacionih mera koje sprovodi, kao i da je svaka nova ideja, koja ima za cilj da doprinese svim stanovnicima grada uvek dobrodošla i da će je rado sprovesti.

Otvaranje projekta i dodela bebi hranilica je završena na najlepši mogući način, tradicionalnom "Trkom beba",  u kojoj su pobedu odnele sve porodice i bebe koje su svojim osmesima i dobrom energijom ulepšale ovaj dan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading