SRPSKA VOJSKA POD PUNOM OPREMOM KRENULA KA SLOVENIJI! Poslati helikopteri s vojnog aerodroma "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović"!

Autor:

Vesti

09.08.2023

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na teren je poslato 22 pripadnika Vojske Srbije zajedno sa helikopterima "H-145" i "Mi-17".

SRPSKA VOJSKA POD PUNOM OPREMOM KRENULA KA SLOVENIJI! Poslati helikopteri s vojnog aerodroma "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović"!

Foto: MINISTARSTVO ODBRANE

Danas su pripadnici Vojske Srbije upućeni u Sloveniju kako bi pružili pomoć stanovništvu te zemlje koje je pretrpelo velike posledice zbog nedavnih stravičnih poplava.

Na teren je poslato 22 pripadnika Vojske Srbije zajedno sa helikopterima "H-145" i "Mi-17", a akcija koja je pokrenuta s vojnog aerodroma "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici, ima za cilj da pruži podršku i pomoć ugroženim područjima.

Slovenija je prethodnih dana bila suočena s ozbiljnim poplavama koje su izazvale velike štete i poteškoće za stanovništvo. Vojska Srbije je odgovorila na poziv za pomoć kako bi pružila podršku u sanaciji posledica ovih prirodnih nepogoda. Helikopteri "H-145" i "Mi-17" su deo opreme koja će biti angažovana za pružanje hitne pomoći i spasavanje ukoliko bude potrebno.

Ova akcija ukazuje na solidarnost između zemalja i spremnost Vojske Srbije da pomogne svojim komšijama u teškim trenucima.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading