DOSTAVLJAČI (SAMO)UBICE! DOŠAO KRAJ BAHATIM "VOLT" VOZAČIMA: Policija počela da ih kažnjava!

Autor:

Vesti

08.08.2023

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U žurbi da što pre isporuče dostavu, radnici ove službe voze kao muve bez glave

DOSTAVLJAČI (SAMO)UBICE! DOŠAO KRAJ BAHATIM "VOLT" VOZAČIMA: Policija počela da ih kažnjava!

Foto: ST/Nebojša Mandić

Ono na šta su portal Republika.rs i drugi mediji mesecima upozoravali upravo se dešava.
U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila krajem prošle sedmice na Banovom brdu autobus je oborio motor kojim je upravljao dostavljač firme "Volt" (Wolt).

Mada se još ne zna ko je kriv, činjenica je da se dostavljači ponašaju kao kamikaze, voze ne poštujući saobraćajne propise, jurcaju biciklima po kolovozu i trotoaru, zbog čega je bilo samo pitanje vremena kada će se ovako nešto dogoditi. A ovo je samo jedan događaj u nizu.

Primera radi, naš foto-reporter slikao je pre nekoliko dana kako policija zaustavlja bahatog dostavljača koji je divljao u strogom centru Beograda. I tako dalje...

NASRED ULICE

Svako malo svedoci smo njihovog divljanja u saobraćaju, pa će nesumnjivo, na kraju, ubiti ili sebe ili nekog drugog. Podsetićemo samo na neke od slučajeva o kojima smo pisali...


Nedavno je bahati radnik "Volta" motorom ušao na Kalemegdan i jurio kao muva bez glave, pa su roditelji koji su izveli mališane u park po sunčanom danu morali da ih sklanjaju da ih voltadžija ne zgazi.

Voze sa slušalicama na ušima, po trotoaru, posred ulice ili seku trake, pa iz treće projure u najbržu i sve to tik ispred autobusa gradskog prevoza, pa su se jednom prilikom dostavljač i vozač potukli nasred ulice. Često se sukobljavaju i s taksistima, mada ni oni nisu mnogo revnosniji u poštovanju saobraćajnih pravila.
Republika

Foto: instagram/serbialive_beograd

 

Koliko je brza vožnja kurirskih službi ozbiljan problem, govori i činjenica da je upravo ovo jedna o čestih tema stručnjaka za bezbednost saobraćaja.


Tako je Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja objasnio da je jedan od ključnih problema to što dostavljači, naročito oni na biciklima, smatraju da za njih saobraćajna pravila ne važe.

- Oni žure da dostave što više u određenom vremenskom periodu, tačnije žure da zarade što više novca. Izuzetno cenim ljude koji se bave tim poslom jer su u pitanju vredni momci i devojke. Ali ovde imamo ozbiljan problem. S jedne strane je interes zarade, a s druge, imamo interes bezbednosti. Ispada da je u ovom slučaju bezbednost potčinjena zaradi, što ne sme da se desi. Problem je što, dok zarađuju za sebe, ugrožavaju druge - objašnjava Okanović.

KRAJNJE VREME

Okanović je svojevremeno ispričao i da je u slučaju jedne saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo mladić od svedoka s lica mesta čuo da je taj momak stradao tako što je izbegavao biciklistu jedne kurirske službe, koji se nakon nesreće udaljio. 

- Zaista je krajnje vreme da se neko ozbiljno posveti rešavanju ovog problema - izneo je Okanović. J. D. J.

Neki od komentara na stranici "Volta" na Tviteru

- Kako vi rešavate problem psihopata koji rade u dostavama i bahate se po saobraćaju? Ja sam, evo, već drugi put u životu mislila da ću da poginem zbog odbeglog ludaka u dostavljačkom automobilu


- Ako još jednom vaš dostavljač naleti na mene biciklom ili projuri kroz pešačku zonu ko muva bez glave ili prođe na crveno, svega mi, počeću da vas snimam i objavljujem. Edukujte vaše dostavljače o pravilima saobraćaja

- Apelujem na "Glovo" i "Volt" Srbija da stave fluoroscentne trake na firmine torbe za dostavu, rizikujete živote svojih dostavljača po ovakvom vremenu. Voze bicikle bez mačjih očiju, bez upadljivih odela, ne vide se u saobraćaju, poginuće neko

- Dokle ide bezobrazluk dostavljača? Upravo sam u Novom Sadu prisustvovala događaju u kom je dostavljač bez razloga taksisti razlupao retrovizor, pokazao srednjak i pobegao

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading