W contemporary Japanese cuisine - Fuzija hrane i pića istočnjačke gastronomije

Autor:

Vesti

07.08.2023

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izakaya restorani vode poreklo iz Japana, a označavaju mesto na kom možete sesti i uživati u svom obroku i jedinstvenom alkoholnom piću.

W contemporary Japanese cuisine - Fuzija hrane i pića istočnjačke gastronomije

Foto: Promo/W contemporary Japanese cuisine

Premium restoran W contemporary Japanese cuisine, osnovan je 2012. godine i od tada svojim gostima nudi izvrsna jela. Nastao je iz ideje koja je rođena u Las Vegasu, a potiče od vlasnika i svetski poznatog izvrsnog japanskog kuvara Yoshi Maru Honda, koji je putujući svetom, isprobavao najbolja jela u cilju stvaranja nečeg još boljeg.

Svoje recepte i začine, preneo je u restoran W Sushi, koji je inspirisan Izakaya konceptom. Izakaya restorani vode poreklo iz Japana, a označavaju mesto na kom možete sesti i uživati u svom obroku i jedinstvenom alkoholnom piću.

Foto: Promo/W contemporary Japanese cuisine

 

Restoran W contemporary Japanese cuisine, koji čini jedan od Premium restorana, casual dininga, W Hospitality Group, nalazi se u prizemlju Tržnog centra Galerija, a svojim autentičnim enterijerom, putem koncepta malih tanjira i interaktivnog servisa, gostima će dočarati gastronomiju Azije.

- Naš restoran je inspirisan Izakaya stilom, a to je termin koji se u japanskoj tradiciji koristio za barove u kojima su ljudi provodili vreme nakon naporne smene, jeli najrazličitije specijalitete i pili sake. Hrana u kojoj su uživali, iznosila se na sto čim je pripremljena a obično se servirala na sredinu stola i bila je namenjena deljenju. U pitanju su mali tanjiri i preporuka je da svako poruči dva do tri tanjira, kako bi svi probali što više različitih ukusa - poručili su iz restorana W contemporary Japanese cuisine.

Pravi hedonisti mogu da uživaju u ukusima dalekog istoka, koje kuvari iz W Sushija pripremaju na jedinstven i specifičan teppanyaki način, ili u wok-u. Gostima je na raspolaganju širok spektar toplih i hladnih predjela i specijaliteta od ribe, a neki od najpoznatijih, kao što su W signature maki rolnice, prave se tako da nadmaše očekivanja i najzahtevnijih ukusa.

Foto: Promo/W contemporary Japanese cuisine

 

Ono što nikoga neće ostaviti ravnodušnim, pored naravno hrane, jeste enterijer ovog restorana, koji je inspirisan japanskim Kabuki pozorištem, što se odražava u različitim maskama i umetničkim delima koja se nalaze u samom restoranu.

Takođe, poseban utisak na gosta ostavlja i sake bar, kroz koji su protkane tradicionalne vrednosti naroda sa istoka. Barmeni kreiraju nove ukuse sakea, infuzijom aromatičnih biljaka sa različitim vrstama i time ostavljaju jedinstveni doživljaj za svakoga ko se odluči da poseti ovaj restoran.

Specijalitete iz W contemporary Japanese cuisine restorana, osim u Tržnom centru Galerija, možete probati i naručivanjem dostave hrane putem Mister D aplikacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading