DANAS SUNČANO I VEOMA TOPLO! Iskoristite ovaj period, stiže nam ZAHLAĐENJE i kiša, a evo i kada

Autor:

Vesti

04.08.2023

06:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U nedelju će u svim predelima biti svežije, od 23 do 28 stepeni

DANAS SUNČANO I VEOMA TOPLO! Iskoristite ovaj period, stiže nam ZAHLAĐENJE i kiša, a evo i kada

Foto: Tanjug/V.Šporčić/S. AĆIMOVIĆ

U Srbiji će danas biti sunčano i veoma toplo vreme, sa temperaturom i do 38 stepeni.

Kasnije posle podne i uveče u zapadnim i severnim, kao ponegde i u centralnim predelima, uz lokalni razvoj oblačnosti, mestimično se očekuju kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. 

Najniža temperatura od 18 do 24, najviša od 34 do 38 stepeni. Vetar slab i umeren južni i jugoistočni, krajem dana i noću na severozapadu u skretnju na severozapadni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod

I u Beogradu će biti sunčano i veoma toplo. Uveče se, uz lokalni razvoj oblačnosti, u pojedinim delovima grada očekuju kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. 

Jutarnja temperatura oko 23, na širem području grada oko 19, a najviša dnevna oko 36 stepeni. Vetar slab i umeren južni i jugoistočni. 

Za vikend će u Srbiji temperatura biti u padu.

U subotu će temperatura biti niža za oko sedam stepeni i kretaće se od 25 do 30 stepeni, osim na krajnjem jugu zemlje. gde će i dalje biti veoma toplo - oko 34 stepeni.

U nedelju će u svim predelima biti svežije, od 23 do 28 stepeni.

U subotu se očekuje naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom, padom temperature i povremeno umerenim i jakim severozapadnim vetrom.

Takvo vreme pre podne zahvatiće zapadne i jugozapadne predele Srbije, kao i zapad Vojvodine, a posle podne i uveče proširiće se i na ostale krajeve.

U drugom delu dana očekuje se veća količina padavina i to posebno u Banatu, delovima Beograda, centralnoj Srbiji, kao i na istoku zemlje, gde se očekuje od 40 do 70 mm za 12 sati, lokalno i više.

Početkom sledeće sedmice zadržaće se svežije vreme, sa dnevnom temperaturom ispod proseka za ovaj period godine.

U nedelju i ponedeljak biće pretežno oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima koji će ponegde biti praćeni grmljavinom.

U utorak će biti promenljivo, u brdsko-planinskim predelima ponegde sa kišom, a od srede pretežno sunčano i ponovo toplije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading