SANITARNA INSPEKCIJA PROČEŠLJALA KUPALIŠTA I BAZENE: Ovoliko je kazni napisano!

Autor:

Vesti

02.08.2023

21:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako se navodi u saopštenju, preduzete su upravne i kaznene mere.

SANITARNA INSPEKCIJA PROČEŠLJALA KUPALIŠTA I BAZENE: Ovoliko je kazni napisano!

Foto: ST/N. MANDIĆ

Sanitarni inspektori Odeljenja sanitarne inspekcije Ministarstva zdravlja, u periodu od 3. do 14. jula, izvršili su redovan terenski inspekcijski nadzor zatvorenih i otvorenih bazena i javnih kupališta, ugostiteljskih objekata u okviru njih i osoba pod sanitarnim i zdravstvenim nadzorom u kontrolisanim objektima u 18 upravnih okruga i Gradu Beogradu, saopštilo je Ministarstvo zdravlja

Predmet inspekcijskog nadzora bili su ispunjenost opštih sanitarno-higijenskih uslova, zdravstvena ispravnost bazenske vode, korišćeni biocidni proizvodi, kao i lica pod sanitarnim nadzorom.

U ovom periodu sanitarni inspektori su kontrolisali 64 zatvorena bazena, 182 otvorena bazena, 13 javnih kupališta, 165 ugostiteljskih objekata u okviru zatvorenih i otvorenih bazena i javnih kupališta i 828 zaposlenih osoba pod sanitarnim i zdravstvenim nadzorom.

Kako se navodi u saopštenju, preduzete su upravne i kaznene mere.

- Doneto je 53 rešenja za otklanjanje nedostataka zbog kojih postoji opasnost po zdravlje ljudi, a koji se odnose na propisane opšte i posebne sanitarne uslove i higijensko stanje u objektu, doneto su 2 rešenja zabrane korišćenja prostorija, uređaja, opreme, nameštaja i pribora zbog higijenskih nedostataka koji bitno ugrožavaju zdravlje ljudi, dok se ne otklone utvrđeni nedostaci, doneto je 11 rešenja privremene zabrane obavljanja delatnosti licima bez izvršenih obaveznih zdravstvenih pregleda određenih kategorija zaposlenih u rokovima i na način propisan zakonom, do obavljanja istih tj. do pribavljanja rezultata da ne boluju od određenih zaraznih bolesti, odnosno da nisu nosioci uzročnika tih zaraznih bolesti; izdata su 44 prekršajna naloga u iznosu od 5.000 dinara na licu mesta za prekršaj fizičkog lica zbog neodržavanja higijene objekta i njegovog neposrednog okruženja, higijene prostorija, postrojenja, uređaja, nameštaja, opreme, pribora, i drugih higijenskih mera u cilju zaštite zdravlja stanovništva; podneto je 15 zahteva prekršajnom sudu za pokretanje prekršajnog postupka protiv pravnog lica i odgovornog lica u pravnom licu, zbog učinjenih prekršaja - navodi Ministarstvo zdravlja.

U sprovedenom nadzoru nisu izrečene kaznene mere na teritoriji 6 odseka za sanitarni nadzor: Šabac, Užice, Kraljevo, Vranje, Valjevo i Pirot.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading